Maramureșeanul Gheorghe Turda va intona imnul național pe Stadionul Național ”Arcul de Triumf” din București în 13 mai, când vor avea loc Cupa Reginei și Cupa Regelui la oină.

”General în rezervă, Gheorghe Turda a dovedit un atașament deosebit față de valorile neamului românesc, promovând constant oina. Domnia sa a practicat sportul nostru național în copilărie, în comuna sa natală, Săpânța din Maramureșul istoric, acolo unde și astăzi oina se bucură de o mare popularitate”, informează reprezentanții Federației Române de Oină.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Radu vor participa la Cupa Reginei și Cupa Regelui. ”Reprezentații Familiei Regale vor da lovitura de începere la cele două competiții, vor semna tricourile de campioni și vor înmâna trofeele câștigătorilor”, menționează sursa citată.

Cupa Reginei ajunge în acest an la a IV-a, în timp ce pentru Cupa Regelui va fi a X-a ediție. Pentru Cupa Reginei se vor confrunta Dacia Mioveni (Argeș) și Galicea Mare (Dolj). În cadrul Cupei Regelui se vor confrunta Frontiera Tomis (Constanța) și CSM Oltenița (Călărași).

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Federația Română de Oină

CITEȘTE ȘI:
În 9 mai 1899, în București avea loc primul concurs național de oină

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.