CS Minaur Baia Mare a transferat-o, zilele trecute, pe suedeza Linn Blohm, jucătoare care a fost desemnată cel mai bun pivot la Campionatul Mondial din Japonia de anul trecut. Mai mult, în Suedia ea a fost aleasă cea mai valoroasă jucătoare a anului 2020 – relevă site-ul minaur.ro

Linn Blohm (28 de ani, 1,80 m) vine la CS Minaur de la echipa Kobenhavn Handbold, locul 4 în prima ligă din Danemarca. A mai evoluat de-a lungul carierei la Gustafsbergs, Savehof (ambele din Suedia), Team Tvis Holstebro și FC Midtjylland (din Danemarca). A cucerit trei titluri de campioană a Suediei cu Savehof, plus  Cupa EHF (2015) și Cupa Cupelor (2016) cu Holstebro.

Cu naționala de senioare a Suediei a obținut medalia de bronz în 2014 la Campionatul European desfășurat în Ungaria și Croația. Linn a făcut parte dintr-o generație de excepție la nivel de junioare și tineret, cu naționala scandinavă reșind să câștige titlul de campioană mondială în 2010 (junioare) și 2011 (tineret).

„După ce a devenit mamă, a revenit pe terenul de handbal și a fost mai bună ca niciodată. Cu un joc puternic de apărare și o eficiență impresionantă în atac, a fost una dintre cele mai importante jucătoare atât la echipa de club, cât și în echipa națională, iar în sezonul care s-a încheiat a făcut pasul către topul mondial. A fost cea mai bună jucătoare la Cupa Mondială pe poziția sa, a fost cel mai bun pivot din prima ligă daneză, iar alegerea de a o numi jucătoarea anului în handbalul suedez a fost evidentă“, a spus despre Linn Blohm selecționerul Suediei, Henrik Signell.

Sursă informații: minaur.ro. Sursa foto: tellerreport.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.