În 1 octombrie va avea loc concursul Maraton Maramureș, o competiție de alergare sau drumeție pe poteci și drumuri de pământ în mijlocul naturii, organizată de Club Simared Baia Mare.

Concursul a debutat în 2021 cu două curse: Drumul Maramureșului 15k și Semimaraton 21k. La cele două se adaugă anul acesta o nouă cursă: Maraton 42k, un traseu cu de toate: urcări susținute, coborâri pe single trail-uri lungi și tehnice, drumuri de pământ și priveliști uimitoare.

  • Drumul Maramureșului 15k este traseul dedicat probei de alergare și drumeție. Pornește din parcul Regina Maria din Baia Mare și urmărește traseul marcat integral cu semnul distinctiv, până la barajul Firiza, la Clubul Simared, unde e finalul cursei. Primii 8 km sunt integral în urcare, acumulându-se o diferență de nivel de 560 metri, până în apropierea vârfului Plestioara. Următorii 7 km, până la finish, sunt exclusiv în coborâre cu mici porțiuni de plat.
  • Semimaraton 21k – 21 de kilometri pe drumuri de munte și poteci. Primii 9 km sunt comuni cu Drumul Maramureșului 15k, după care traseul intră pe poteci pe următorii 12 km. Acest traseu este destinat exclusiv alergării montane, pe poteci pe alocuri tehnice și solicitante, dar care te răsplătesc cu frumusețea locurilor prin care treci, spun organizatorii.
  • Maraton montan 42k – traseu comun cu cel de semimaraton până la km 15 după care face o buclă  de 21 km prin Limpedea, Groapele Chiuzbăii, Fântâna cu Borcut, o urcare pe Vârful Igniș, coborâre și revenire în traseul de semimaraton cu finish pe malul Firizei la clubul Simared.

Sursă informații și foto: Club Simared Baia Mare

CITEȘTE ȘI: ”Fabrica de Campioni” își deschide oficial porțile în prezența legendarului Maricel…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.