ACS Fotbal Feminin Baia Mare a organizat la Berbești o primă sesiune de antrenament în cadrul proiectului ”Playmakers”, realizat de UEFA în parteneriat cu Disney.

În primăvara anului trecut, Federația Română de Fotbal organiza evenimentul de lansare a celui mai nou proiect dedicat dezvoltării fotbalului feminin, ”Playmakers”. Un proiect realizat de UEFA în parteneriat cu Disney, care se adresează fetițelor cu vârste între 5 și 8 ani. O activitate sportivă care oferă o introducere distractivă și sigură în învățarea fotbalului prin mișcare, joc și prin… magia poveștilor Disney.

ACS Fotbal Feminin Baia Mare este club-partener al Federației Române de Fotbal în proiectul “Playmakers”. O primă acțiune în cadrul proiectului a avut loc sâmbătă, 17 aprilie. S-a derulat împreună cu partenerii locali, ACS Balance Vladimir din Giulești (reprezentat de prof. Vladimir Semeniuc) și ACS Star Junior Baia Mare (antrenor Bogdan Codrea), la terenul de sport al școlii din Berbești.

Următoarea sesiune din cadrul proiectului va avea loc în Baia Mare. ”Invităm toate fetițele cu vârsta între 5 și 8 ani din județul Maramureș să se alăture proiectului și să devină active într-o formă de joacă, într-o lume a magiei și a poveștilor”, spun cei de la ACS Fotbal Feminin Baia Mare.

România este una dintre cele șapte țări pilot alese de forul european pentru implementarea proiectului, alături de Austria, Belgia, Norvegia, Polonia, Scoția și Serbia.

”Playmakers” reprezintă un prim pas către atingerea unuia dintre obiectivele principale ale ”Time to Action” – strategia de fotbal feminin lansată de UEFA în 2019 care urmărește dublarea numărului de participare a fetelor și femeilor în fotbal până în 2024.

⚽ Alte detalii despre ”Playmakers” în Maramureș, găsiți aici.

⚽ Mai multe despre ”Playmakers”, aflați aici.

Sursă informații și foto: ACS Fotbal Feminin Baia Mare și Federația Română de Fotbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.