După Argentina, care a făcut-o de oaie pierzând marți cu Arabia Saudită, o zi mai târziu au dat cu oiștea-n gard și nemții, învinși de Japonia cu același scor ca în cazul ”pumelor”, 2-1. A fost a doua surpriză de la Cupa Mondială.

Germania a dominat cea mai mare parte din meci, însă japonezii au fost fâșneți și, deși conduși cu 1-0, în 8 minute au răsturnat situația de pe tabelă, înscriind de două ori. ”Samuraii” nu vor fi având ei cine știe ce calități tehnice de încrustat în grindă, însă sunt iuți; acum îl vezi pe unul într-o parte a terenului, în momentul următor îți face cu mâna din partea cealaltă.

În celălalt meci al grupei E, Spania a făcut-o praf pe Costa Rica. I-a dat șapte goluri și noroc că s-a terminat partida, fiindcă ibericii păreau în stare să marcheze și în meciurile în care nu jucau, așa păreau de porniți. Lăsând gluma deoparte, Spania a arătat un joc bine articulat, solid. E drept că a avut un adversar atât de slab, încât l-ar fi bătut și umbra lui.

În această grupă, în etapa a doua, Germania va întâlni Spania. Ăsta da meci, fiindcă, dacă pierd, nemții pleacă acasă.

În grupa F, vicecampioana mondială, Croația, a terminat la egalitate, 0-0, cu Marocul. Un joc care a avut puseurile lui de ambiție de ambele părți, însă a fost cam agurid de felul dumisale. Puteai merge la cofetărie la o savarină și nu te podideau durerile de dinți că nu l-ai văzut.

În cealaltă partidă din grupa F, Belgia a învins Canada cu 1-0. De la Belgia se aștepta mai mult ca joc, în schimb echipa mai muncitoare a părut Canada, care a și ratat un penalty. Concluzia? O grupă deschisă la orice și cam anostă după primele două meciuri.

Astăzi se dispută meciurile din prima etapă a grupelor G și H. În grupa G, de la ora 12 avem Elveţia – Camerun, iar de la ora 21, Brazilia – Serbia. În grupa H, de la ora 15 se joacă Uruguay – Coreea de Sud, iar de la 18, Portugalia – Ghana. Vă gândiți la vreo surpriză, ceva? S-auzim de bine și să vedem fotbal bun.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: Facebook / FIFA World Cup

CITEȘTE ȘI: Jurnal de Mondial | Când nu ți se aliniază planetele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.