S-au încheiat ieri optimile Cupei Mondiale, cu ultimele două partide. Prima dintre ele, Maroc – Spania, a însemnat o surpriză. Ibericii au fost trimiși acasă de africani în urma loviturilor de departajare.

A fost al doilea meci din optimile Mondialului care și-a decis câștigătoarea după loviturile de la punctul cu var. Iar în mod neașteptat, Spania a zis adio turneului final. Ibericii au făcut o partidă slabă. Au jucat apatic, au avut posesia, însă degeaba. În prima repriză bunăoară au avut un singur șut la poartă. Un meci dezamăgitor cu un deznodământ așijderea pentru Spania.

În schimb e de remarcat tenacitatea marocanilor. După ce s-au calificat de pe primul loc dintr-o grupă cu Croația, Belgia și Canada izbutesc, iată, să elimine Spania în optimi. O performanță de prețuit.

În al doilea meci al zilei, Portugalia a dat de pământ cu Elveția, învingând-o cu 6-1. Părea cel mai echilibrat meci al optimilor, însă n-a fost defel așa. Elveția a părut anesteziată de o națională a Portugaliei care a jucat încântător. Lusitanii au făcut un joc care nu le-a lăsat vreo șansă adversarilor, iar dacă vor evolua la fel în continuare pot ajunge foarte sus la această ediție a Cupei Mondiale.

S-au terminat optimile, vin sferturile. Primele două se joacă vineri: Croația – Brazilia, de la ora 17, și Olanda – Argentina, de la 21. Sâmbătă sunt programate Maroc – Portugalia, ora 17, și Anglia – Franța, de la 21. Meciuri unul și unul, vom cam avea ce vedea.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FIFA World Cup

CITEȘTE ȘI: Jurnal de Mondial | Calificare pe ritm de samba

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.