S-au aflat ieri și ultimele patru echipe care vor juca în optimile Cupei Mondiale. Marea surpriză a fost că s-a calificat Coreea de Sud în dauna Uruguayului.

În grupa G, Elveția a învins Serbia cu 3-2 și și-a asigurat, de pe locul 2, invitația la balul optimilor de finală. Cât despre naționala plavilor, aceasta a fost o decepție la Cupa Mondială, obținând un singur punct în trei meciuri. La ce jucători are în lot ar fi putut mult mai mult. Asta e, când te mulțumești cu puțin iei puțin. Sau nimic.

În celălalt meci al grupei G, Brazilia a părut o echipă puțintel culcată pe-o ureche dat fiind că era calificată. Așa că nu și-a tocit crampoanele, mulțumindu-se chiar și cu înfrângerea administrată de Camerun. Dacă însă elvețienii mai dădeau un gol, Selecao avea prilejul de a i se alungi fața a mirare, fiindcă pierdea locul 1.

În grupa H a fost zbucium mare. Liderul grupei, Portugalia, a pierdut cu Coreea de Sud, 1-2, un rezultat chiar neașteptat. Un rezultat care le-a așternut coreenilor locul 2 în clasament și, în consecință, calificarea în optimi. Chiar dacă a învins Ghana cu 2-0 și a avut același număr de puncte, 4, cu asiaticii, Uruguayul pleacă acasă din pricină de golaveraj. Coreenii au avut 4-4, iar sud-americanii 2-2, meciul direct terminându-se la egalitate. Uruguayul s-a dezmeticit târziu. Degeaba te trezești după ce pleacă trenul din gara în care trebuia să cobori, nu e vina împiegatului de mișcare.

Azi avem primele două meciuri din optimi. De la ora 17 e Olanda – SUA, iar de la 21 Argentina – Australia. Primul meci pare destul de echilibrat, chit că favorită e Olanda. Numai că s-au mai văzut favorite la această Cupă Mondială care au făcut-o de oaie și au plecat acasă. Cât despre Argentina, dacă și-a propus să meargă foarte sus în acest turneu final, să fie eliminată de Australia ar fi chiar un fără de cusur dat cu stângu-n dreptul. Spor la un fotbal bun să fie!

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FIFA World Cup

CITEȘTE ȘI: Jurnal de Mondial | Optimi fără Mannschaft

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.