Dacă ar fi zis cineva înainte de a începe Cupa Mondială că Marocul va câștiga grupa E puteai spune că nu se pricepe la fotbal. Totuși, era o grupă cu vicecampioana mondială, Croația, și cu Belgia, medaliata cu bronz la CM 2018. Și dacă ar mai fi zis că după meciurile din grupă Germania pleacă acasă e limpede că îl suspectai de naivitate. Și totuși…

Ieri, Marocul a trecut de Canada cu 2-1, cocoțându-se gospodărește în fruntea grupei F. N-a avut mari apăsări cu naționala frunzei de arțar, o echipă frumoasă și inimoasă, dar care mai are nevoie de timp să se coacă, să crească.

Cât despre cealaltă partidă din grupă, a fost remiză albă între Croația și Belgia. Belgienii s-au zbătut cât au putut, dar senzația a fost, dincolo de ocaziile avute, că au cam pedalat în gol. Croații, în schimb, au știut ce e de făcut, au luat un punct și s-au suit în trenul pentru optimi, de pe locul 2.

Grupa E a fost una în care revelația a fost Japonia, iar dezamăgirea – Germania. Ieri Mannschaft a învins Costa Rica, 4-2, însă a fost în zadar, întrucât nemții s-au clasat doar pe 3, ratând calificarea în optimi. În schimb fâșneața Japonia a învins Spania, 2-1, și a câștigat grupa. Ibericii s-au mulțumit cu locul doi, după un meci în care pesemne au fost și ei puțin surprinși de râvna „samurailor” de se califica.

În optimi se vor întâlni Japonia cu Croația și Spania cu Maroc. Meciuri interesante, nimic de zis.

Azi se joacă ultimele meciuri din grupe. De la ora 17 sunt programate partidele Coreea de Sud – Portugalia și Ghana – Uruguay (grupa H), iar de la 21, Camerun – Brazilia și Elveția – Serbia (grupa G). Portugalia și Brazilia sunt calificate, rămâne de văzut ce echipe le vor însoți.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FIFA World Cup

CITEȘTE ȘI: Jurnal de Mondial | Au și alții autobaza lor

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.