Prima semifinală a Cupei Mondiale se joacă astăzi, de la ora 21, între Croația și Argentina. Un meci care se anunță aprig, între două echipe care știu bine cu ce se mănâncă jocul de fotbal și cu ce performanțe se asezonează.

Croația, vicecampioana mondială, ajunge la al doilea turneu final consecutiv între primele patru echipe ale lumii. Ceea ce, să admitem, nu e la îndemâna oricui. Și asta chiar dacă și în 2018, la CM din Rusia, și acum s-a calificat din optimi și din sferturi la loviturile de departajare (la precedenta Cupă Mondială a trecut de Danemarca în optimi și de țara gazdă în sferturi, iar acum de Japonia și Brazilia). Înseamnă că au un psihic bun croații de nu se pierd cu firea în ultimul act al unui meci eliminatoriu, și anume penalty-urile. Au stofă de echipă greu de bătut. Cât despre ce jucători au și pe la ce echipe de soi evoluează ei nu mai e cazul de amintit. Doar am deveni invidioși gândindu-ne pe unde joacă ”tricolorii”. Sau pe unde nu joacă.

Argentina? După ce a început parcă năucă turneul final, pierzând în fața Arabiei Saudite, și-a revenit. Și-a revenit și Messi. Cât despre Messi, ar vrea și el, ca tot omul, să joace a doua lui finală de Cupă Mondială, pe cea din 2014, din Brazilia, pierzând-o în prelungiri cu nemții.

Sursa foto: FIFA World Cup

CITEȘTE ȘI: Jurnal de Mondial | Surpriza africană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.