Încep, mâine, sferturile de finală de la Cupa Mondială din Qatar. Avem Croația – Brazilia, de la ora 17, și Olanda – Argentina, de la 21. Ce așteptăm de la aceste două partide? Spectacol fotbalistic, firește, nervi puțini și public frumos în tribune.

Vicecampioana mondială, Croația, nu pare să se simtă chiar în largul ei în boarea deșertului, cel puțin asta a arătat în meciurile de până acum. Nu s-a calificat en fanfare nici din grupă, nici din optimi. Dar poate păstrează surprizele pentru sferturi, mai știi?!

Adversara Croației, Brazilia, pare chitită să meargă ață până în finală. A dat-o de gard în ultimul meci din grupă, e drept, când a pierdut cu Camerun, însă în rest nu și-a invitat adversarii la cofetărie, ci i-a bătut cu simț de răspundere. Oricum am întoarce-o și am cântări-o, Selecao chiar e o candidată pentru cucerirea cupei Jules Rimet.

Olanda? O națională care nu pare să se piardă în buimăceală în jocul ei. Joacă așa cum trebuie și cât trebuie. Echipă solidă, care nu se întrece deloc în greșeli într-un meci. Școlită într-un fotbal riguros, în care jumătățile de măsură nu-și au locul, ele există eventual în formă de scheciuri.

Despre adversara Olandei, Argentina, se poate spune că a început nu cu stângul, ci de-a binelea cu stângu-n dreptul Cupa Mondială (pierzând cu Arabia Saudită), însă mai apoi n-a stat să făurească pămătufuri din păpădii, a învins ce i-a ieșit prin cale. Echipele mari, când se aleg cu o trântă călcând într-o groapă, își revin repede la pășitul elegant, cu ștaif. Fiindcă de-asta se cheamă echipe mari.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FIFA World Cup

CITEȘTE ȘI: Jurnal de Mondial | Portugalia, o încântare

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.