S-au mai jucat, ieri, două optimi de finală din Cupa Mondială. A fost și prima partidă din fazele eliminatorii în care învingătoarea s-a decis la loviturile de departajare.

După 1-1 în timpul regulamentar și după cele două reprize de prelungiri, Croația și Japonia și-au disputat calificarea în sferturi la ceea ce unii numesc loteria penaltiurilor.

Japonia a tras lozurile necâștigătoare la loviturile de departajare. A părut de-a binelea nepregătită pentru un astfel de episod. Asta în vreme ce vicecampioana mondială, Croația, nu s-a încurcat cu floricele în acest ultim act al meciului. Fără să înșire nestemate pe ața meciului, totuși Croația s-a arătat a fi echipa mai matură, mai trecută prin meciuri aprige. Pe de altă parte însă Japonia merită prețuită pentru felul în care s-a prezentat la acest Mondial. Să nu uităm că în grupă a învins Spania și Germania. Iar să te elimine vicecampioana mondială abia la loviturile de departajare înseamnă că nu te-ai dus la CM doar spre a face act de prezență.

În al doilea meci de ieri din optimi Brazilia a ciufulit Coreea de Sud. Diferență mare de valoare între cele două echipe. Asiaticii și-au arătat limitele cu un adversar redutabil, care din primele patru șuturi pe poartă a dat patru goluri. Recuperat după o accidentare, Neymar a arătat de ce are o cotă amețitoare pe la bursa fotbalului. Selecao a desenat frumos cu mingea pe teren, chiar dacă adversarul nu a fost unul în stare să mute munții. Li se cuvine însă o reverență sportivă și coreenilor dat fiind că au ajuns până în optimi. Au asudat pentru asta, iar și în meciul cu Brazilia au dat ce au putut mai bun. Ca să fi mers mai departe, coreenii ar fi trebuit să prindă o zi de excepție, iar brazilienii una lamentabilă. Până la urmă a fost o calificare normală. Iar Selecao va juca în sferturi cu Croația. Ăsta da meci!

Astăzi se joacă ultimele partide din optimi: Maroc – Spania, de la ora 17, și Portugalia – Elveția, de la 21. În primul meci Spania e favorită, chit că Marocul a arătat, în grupă, ca o echipă bine articulată. E destul de greu însă de crezut că Spania se va împiedica de echipa africană. Celălalt meci e poate cel mai echilibrat din optimi. Se vor înfrunta o echipă inventivă, cea lusitană, și una solidă și pragmatică, Elveția. Greu de dat un pronostic pentru acest joc.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FIFA World Cup

CITEȘTE ȘI: Jurnal de Mondial | Unii cu bucuriile, alții cu plecatul acasă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.