Ne-am lămurit ieri cu alte patru echipe calificate în optimile Cupei Mondiale, din grupele C și D. După ce a început turneul final cu o înfrângere, Argentina s-a calificat de pe locul 1. Adevărul e că niște optimi fără ”pume” păreau mai sărace nițel.

Așadar, în grupa C Argentina a trecut de Polonia cu 2-0. Pe teren au cam fost doar argentinienii, adversarii lor părând o echipă de curtea școlii. Polonezii s-au apărat de parcă ar fi inventat ei autobaza. Au făcut un joc – elegant spus – prost. De fapt e impropriu spus joc, că n-au jucat nimic.

În celălalt meci al grupei, Mexicul a învins Arabia Saudită cu 2-1, a egalat la puncte, 4, Polonia, însă de calificat în optimi s-au calificat europenii, datorită golaverajului. Fără îndoială că a fost frustrant pentru mexicani. Una peste alta, Polonia n-a arătat că merită să joace în optimi. Dar, vorba ceea, ăsta-i fotbalul. Ăsta o fi, ce să zici.

În grupa D, campioana mondială, Franța, a fost învinsă de Tunisia cu 1-0. S-a lăsat însă cu ceva gâlceavă, dat fiind că în minutele de prelungiri Franța a dat gol, arbitrul l-a validat, a fluierat finalul jocului, însă a fost chemat la monitorul VAR din pricină de ofsaid. Așa că a anulat golul ”cocoșilor”, s-a repus mingea în joc și s-a fluierat apoi încheierea partidei pentru a doua oară. Necunoscute căile VAR-ului. Oricum francezii erau calificați, dar orișicât. Și cică în protocolul VAR nu există așa ceva, să anulezi un gol după ce se încheie meciul și să reiei partida.

În celălalt joc din grupa D Australia a învins Danemarca, 1-0, și s-a calificat în optimi de pe locul 2. ”Vikingii” au fost o decepție la acest Mondial, parcă aveau în fișa de post să-și tot dea cu stângu-n dreptul. Au reușit, fiindcă au terminat grupa cu un punct, pe ultimul loc.

În optimi, Argentina va întâlni Australia, în vreme ce Franța are de jucat cu Polonia. Două partide care par cu final previzibil, în sensul că ar merge în sferturi Argentina și Franța. Dar să nu zicem hop înainte de săritul pârleazului.

Astăzi sunt programate ultimele meciuri din grupele E și F. De la ora 17 Croația – Belgia și Canada – Maroc (grupa F), iar de la ora 21 Japonia – Spania și Costa Rica – Germania (grupa E). Spor la un fotbal frumos să fie!

Tiberiu Sabo

Sursa foto: Facebook / FIFA World Cup

CITEȘTE ȘI: Jurnal de Mondial | Cu sacii-n căruța optimilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.