15 jucători de la cluburi de rugby din Baia Mare sunt în aceste zile în stagii de pregătire cu naționalele Under 18, Under 20 și de seniori.

Până în 19 ianuarie se află naționala Under 18 în stagiu de pregătire, la CSN Snagov. Pentru acest cantonament au fost convocati 34 de jucători, printre care și Adrian Jipa (CSȘ 2 Baia Mare) – pilier, David Sebastian Trăușan (CSȘ 2 Baia Mare) și Cosmin Todoran (CSȘ 2 CNE Baia Mare) – linia a II-a, Alexandru Mihai Mureșan (CSȘ 2 Baia Mare) – mijlocaș la deschidere. Acest cantonament are ca scop testarea sportivilor înaintea stagiului de pregătire fizică din luna februarie.

Tot până în 19 ianuarie este în cantonament și naționala Under 20, tot la CSN Snagov. ”Stejăreii” pregătesc participarea la Campionatul European U20 ce va avea loc în Portugalia. 31 de jucători au fost convocați de antrenorul Răzvan Popovici pentru această acțiune, șase provenind de la CSȘ 2 Baia Mare. Este vorba despre: Alexandru Șuler – pilier, Mihai Mureșan – mijlocaș la deschidere, Andrei Tătărău și Darin Onț – aripi, Denis Lupu și Robert Stan – centri.

Până în 22 ianuarie, ”Stejarii” se află într-un stagiu de pregătire în Antalya pentru a pregăti debutul în Rugby Europe Championship 2020 (1 februarie, la Tbilisi, cu Georgia). Cinci jucători reprezintă CSM Știința Baia Mare în acest cantonament: pilierii Iulian Harțig și Constantin Pristaviță; talonerul Ovidiu Cojocaru, Cristi Chirică în linia a III-a și fundașul Paul Popoaia. (G.D.)

Sursă informații și foto: Federația Română de Rugby.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.