Comitetul Internațional Olimpic (CIO), Comitetul Paralimpic Internațional (CPI), Comitetul de Organizare Tokyo 2020, Guvernul Metropolitan de la Tokyo și Guvernul Japoniei au convenit noile date pentru cea de a XXXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară , care vor avea loc în Japonia in 2021.

Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021, iar Jocurile Paralimpice se vor desfășura între 24 august și 5 septembrie 2021. Decizia a fost luata pe baza a trei considerente principale: protejarea sănătății sportivilor și a tuturor celor implicați, prin sprijinirea eforturilor depuse în lupta împotriva virusului COVID-19; protejarea intereselor sportivilor și a sportului olimpic; calendarul sportiv internațional.

Thomas Bach, președintele CIO, a declarat: ”Sunt încrezător că, împreună cu Comitetul de Organizare al Jocurilor de la Tokyo 2020, Guvernul Japoniei și al Prefecturii Tokyo, cu toți cei implicați, putem stăpâni această provocare fără precedent. Omenirea se găsește în prezent într-un tunel întunecat. Aceste Jocuri Olimpice Tokyo 2020 pot fi o lumină la sfârșitul acestui tunel!”

”Știm de acum datele calendaristice pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, în acest moment se recalculează pașii, planurile de antrenament, se adaptează strategia și așteptăm doar sistemul de calificare pentru fiecare disciplină. Acum Federațiile Internaționale vor stabili calendarul acestor competiții. E foarte important pentru noi cum vom depăși această perioadă grea, cu multe restricții în ceea ce privește antrenamentele, normale pentru o situație mondială de pandemie. Rezultatele de la Tokyo vor arăta cum a știut fiecare țară să treacă peste această criză. Italia, atât de afectată, îi consideră pe sportivii care se pregătesc pentru Jocurile Olimpice sportivi de interes național. Ar fi important și pentru Team Romania, pentru cei 59 de sportivi deja calificați, dar și pentru cei care încă se mai pot califica, să fie considerați de interes național”, a punctat Mihai Covaliu – președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. (G.D.)

Sursă informații și foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.