Deviza oficială a Jocurilor Olimpice și Paralimpice de Iarnă de la Beijing 2022, ”Împreună pentru un viitor comun”, a fost lansată la o ceremonie desfășurată în capitala Chinei, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

”Motto-ul reprezintă puterea Jocurilor de a depăși provocările globale, un viitor comun pentru omenire, iar cuvintele reflectă necesitatea ca lumea să lucreze împreună pentru un viitor mai bun”, menționează reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Comitetul de organizare Beijing 2022 a declarat că deviza demonstrează unitate și un efort colectiv, întruchipând valorile și viziunea de bază ale Mișcării Olimpice și obiectivul urmăririi unității, păcii și progresului mondial. De asemenea, deviza ia în considerare valorile cheie ale Jocurilor Paralimpice, în special rolul pe care îl joacă în contribuția la o societate incluzivă.

Motto-ul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Beijing a fost stabilit după un amplu proces desfășurat timp de cinci luni, experții din diferite domenii selectând 11 dintre cele 79 de propuneri primite de la universități chineze.

Beijing 2022 va folosi acest motto pe parcursul pregătirii și în timpul Jocurilor care vor avea loc în perioada 4-20 februarie 2022 – Jocurile Olimpice de Iarnă, respectiv 4-13 martie 2022 – Jocurile Paralimpice de Iarnă.

Sursă informații și foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român (credit foto – Beijing2022)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.