Flacăra Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 își va începe călătoria din Olimpia Antică, urmărită doar de oficiali și invitați.

Ceremonia va avea loc în 18 octombrie 2021. ”Accesul la ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice, unde alături de Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpc, este așteptat și Katerina Sakellaropoulou, șeful statului elen, era oricum limitat. De obicei, însă, spectatorilor li se permitea să urmărească a doua parte a ceremoniei, după ce primul purtător primea Flacăra în Stadionul Antic de la Olimpia”, menționează reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

De asemenea, s-a renunțat și la tradiționala călătorie de o săptămână a Flacării prin Grecia. Flacăra Beijing 2022 va fi transportată direct la Atena, unde va arde pe Dealul Acropolei înainte de o scurtă predare către Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Beijing.

”Este a patra oară când Ștafeta Olimpică a fost anulată. Prima dată, în 1948, războiul civil a forțat devierea Ștafetei către portul Katakolon, iar în 1984, Flacăra a fost transportată direct la Atena și apoi la New York după o dispută între autoritățile elene și Comitetul de organizare din Los Angeles cu privire la comercializarea Ștafetei Flăcării. În 2020, deși Ceremonia de aprindere a Flăcării a avut loc fără spectatori pe Stadionul Antic din Olimpic, a fost planificată o călătorie completă în jurul Greciei. În cea de-a doua zi a Ștafetei însă, după ce o mulțime de oameni s-au înghesuit să vadă Flacăra purtată de actorul american Gerard Butler, organizatorii au solicitat anularea Ștafetei prin Grecia, ca măsură de precauție”, informează cei de la COSR.

Jocurile Olimpice de iarnă vor avea loc în 4-20 februarie 2022, iar cele Paralimpice în 4-13 martie 2022.

Sursă informații și foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.