Shinzo Abe, premierul Japoniei, și Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, au ajuns la concluzia că Jocurile Olimpice de la Tokyo programate în perioada 24 iulie – 9 august 2020 trebuie amânate.

Președintele Bach și premierul Abe și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu răspândirea virusului COVID-19 în lume și au analizat cum afectează această pandemie viața oamenilor și impactul semnificativ pe care îl are asupra pregătirii sportivilor la nivel mondial pentru Jocuri.

În circumstanțele actuale și pe baza informațiilor furnizate astăzi de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) – potrivit cărora pandemia COVID-19 se ”accelerează”, președintele CIO și premierul Japoniei au ajuns la concluzia că întrecerile din cadrul Tokyo 2020 trebuie reprogramate. Astfel, s-a convenit că, pentru a proteja sănătatea sportivilor și a tuturor celor implicați, cea de a XXXII-a ediție de vară a Jocurilor Olimpice va trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Liderii au fost de acord că Jocurile Olimpice Tokyo 2020 ar putea constitui speranța întregii lumi în aceste vremuri tulburi și că Flacăra Olimpică ar putea deveni lumina de la capătul tunelului în care se află lumea în prezent. S-a convenit ca Flacăra Olimpică să rămână în Japonia și ca denumirea competiției să rămână Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020.

Din 1896, când la Atena a avut loc prima ediție a Jocurilor Olimpice de vară, competiția nu a avut loc în 1916 (din cauza Primului Război Mondial), 1940 și 1944 (în ambele situații din cauza celui de al Doilea Război Mondial).

Sursă informații: Comitetul Olimpice și Sportiv Român
Sursă foto: tokyo2020.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.