Au mai rămas 100 de zile până la ceremonia de deschidere a ediției 32 a Jocurilor Olimpice. 60 de sportivi români și-au asigurat participarea la prestigioasa competiție, iar alții încă se luptă pentru biletele pentru Tokyo.

”Tot ce contează e lupta, echipa și puterea de a uni! Cei mai buni dintre noi vor fi acolo! Jocurile Olimpice Tokyo 2020 înseamnă pentru mine încredere și mândrie! Ne vedem la Tokyo!”, transmite Mihai Covaliu, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, cu 100 de zile înainte de startul Tokyo 2020.

Și-au asigurat prezența nominal următorii sportivi:
Atletism – Florentina Costina Iusco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime) și Allin Firfirică (aruncarea discului);
Box – Cosmin Petre Gîrleanu (52 kg);
Ciclism – Vlad Dascălu (mountain bike – cross country), Eduard Michael Grosu (șosea);
Gimnastică – Marian Drăgulescu (sărituri), Maria Holbură (individual compus);
Înot – Robert Andrei Glință și Daniel Cristan Martin (100 m spate);
Lupte – Emilia Alina Vuc (50 kg);
Scrimă – Ana Maria Florentina Popescu (spadă individual).

De asemenea, au asigurată prezență în competiția olimpică: echipa feminină de baschet 3×3 (4 jucătoare), echipajele de canotaj de patru rame (4-) feminin și masculin, dublu vâsle categorie ușoară feminin (2xL), dublu vâsle (2x) feminin și masculin, doi rame (2-) feminin și masculin, echipa masculină de fotbal U23 – 18 jucători, echipajul de canoe dublu (C2-1000 m), echipa feminină de tenis de masa – 3 jucătoare și tir sportiv – proba feminină de 10 m pușcă aer comprimat – o sportivă.

Numele sportivilor urmează să fie comunicate oficial de forurile naționale sportive de specialitate, pentru înscrierea în competiția olimpică.

Jocurile Olimpice 2020 vor avea loc în 23 iulie – 8 august, la Tokyo.

Sursă informații și foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.