De azi, spectacolul feeric al patinajului artistic se întoarce la Televiziunea Română. Până duminică, 26 ianuarie, TVR 2, TVR 2 HD și TVR MOLDOVA transmit în direct Campionatul European de patinaj artistic din Graz (Austria).

La competiție participă peste 120 de patinatori din 33 de țări. România ar fi trebuit să fie reprezentată de Julia Sauter, clasată anul trecut pe locul 14, dar patinatoarea de origine germană nu este încă refăcută după o entorsă la gleznă.

TVR 2 va difuza, simultan cu TVR MOLDOVA, în direct, probele de concurs, de miercuri până sâmbătă. Gala de închidere va avea loc duminică, 26 ianuarie, de la ora 15:30.

TVR 2 – PROGRAM
Miercuri, 22 ianuarie: ora 15:00 – program scurt băieți; ora 21:40 – program scurt perechi;
Joi, 23 ianuarie: ora 11:00 – rezumat; ora 15:00 – program impus dans; ora 21:40 – program liber băieți;
Vineri, 24 ianuarie: ora 11:00 – rezumat; ora 15:00 – program scurt fete; ora 20:50 – program liber perechi;
Sâmbătă, 25 ianuarie: ora 15:00 – program impus dans; ora 21:50 – program liber fete;
Duminică, 26 ianuarie: ora 15:00 – rezumat; ora 15:30 – Gala de închidere

Dintre campionii europeni din 2019, doar reprezentanții Franței, Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron, își vor putea apăra titlul pe gheața patinoarului Steiermarkhalle. Spaniolul Javier Fernandez, cu șapte medalii de aur continentale în palmares, s-a retras, lăsând deschisă lupta pentru supremație în întrecerea masculină, iar la perechi, Vanessa James și Morgan Cipres au decis să facă o pauză, la fel ca și campioana olimpică Alina Zagitova. Campioana europeana din proba feminină, Sofia Samodurova, a ratat selecția, fiind doar a noua în concursul din Rusia.

„Întrecerea feminina va fi una în care Eteri Tutberidze va arunca pe gheața patinoarului din Graz artileria grea. Antrenoarea care a dus o pe Alina Zagitova în 2018 la aurul olimpic vine în Austria cu trei patinatoare de excepție, toate trei excelente săritoare: Alyona Kostornaia, câștigătoarea la 16 ani a Grand Prix-ului de la Torino, și alte două sportive de 15 ani, campioana mondială de junioare, Alexandra Trusova, prima patinatoare din lume care a sărit cvadruplu Lutz și vicecampioana lumii, Anna Shcherbakova”, spune Monica Bucur, jurnalist TVR.

Transmisiunile pot fi urmărite online pe TVR+.

Sursă informații și foto: Televiziunea Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.