Federația Internațională de Handbal (IHF) anunță organizarea primului simpozion de handbal pentru copii, deschis tuturor prietenilor acestui sport: antrenori, arbitri, delegați, profesori de educație fizică, părinți și copii.

După succesul săptămânii IHF de handbal pentru copii care a avut loc anul trecut, acum se organizează un întreg simpozion dedicat handbalului pentru copii, oferind orientare practică pentru profesorii și antrenorii de educație fizică care predau handbal pentru începători.

”De data aceasta, subiectele se vor concentra pe introducerea metodologiei Handball@School și pe aspectele practice de luat în considerare în timpul procesului de predare pentru copiii cu vârste cuprinse între 5-12 ani”, anunță Federația Română de Handbal.

Simpozionul va avea loc în luna mai, în fiecare zi de marți și vineri, de la 15:00 la 16:00 (ora României). Scopul este acela de ”a promova activități de handbal în cadrul federațiilor membre care aduc bucurie pentru cei mai tineri jucători și pentru a extinde bazele de date ale participanților la jocuri și exerciții pentru munca lor de zi cu zi”, informează sursa citată.

Simpozionul IHF de handbal pentru copii va avea în total opt seminarii online, la care se poate participa prin intermediul Academiei Virtuală IHF sau prin intermediul Facebook. IHF va emite certificate de participare pentru cei care au participat la cele opt webinarii. Pentru a primi certificatul, participanții trebuie să se alăture seminariilor web prin Zoom, introducând la conectare numele complet și adresa de e-mail.

Programul va cuprinde următoarele seminare web live:
– 4 mai, Introducerea copiilor în handbal (Dr. Ilona Hapková)
– 7 mai, Planificarea primei practici (Dr. Patricia Sosa González)
– 11 mai, Construirea fundației prin handbal (Dr. Pablo Greco)
– 14 mai, Handbalul ca sport interactiv (Dr. Gerard Lasierra)
– 18 mai, Marcarea primului gol (Dr. Milan Petronijević)
– 21 mai, Câștigarea mingii in apărare (Dr. Nabeel Taha Al Shehab)
– 25 mai, Predarea în lumea reală (dl Craig Rot)
– 28 mai, Următorii pași în handbal: după pandemie – discuție în grup.

Pentru a participa, înregistrați-vă aici sau vizitați pagina de Facebook a IHF.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Sursă informații: Federația Română de Handbal. Sursă foto: Federația Internațională de Handbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.