Cel de-al 10-lea Trofeu Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară a fost acordat anul acesta înotătorului David Popovici. Acesta a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale din Europa ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021.

”Spiritul competitiv din mine striga și urla «câștigă, câștigă»!”

”Discursul excelent al tânărului înotător român, rostit liber,cursiv, într-o engleză foarte bună, i-a impresionat pe cei prezenți la cina de gală de la Seminarul Asociației Comitetelor Olimpice Europene, găzduit de localitatea slovacă Samorin, în cadrul căreia a fost decernat trofeul”, precizează reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

David Popovici devine astfel primul sportiv român care reușește să aducă Premiul Piotr Nurowski în România. ”Nu am avut emoții înainte sau în timpul discursului, dar pe măsură ce ne-am apropiat de momentul desemnării câștigătorului, spiritul competitiv din mine striga și urla «câștigă, câștigă»!”, a povestit David Popovici imediat după eveniment.

Locul 4 la Jocurile Olimpice și aur la Europene, doar două dintre performanțele anului

David Popovici a câștigat în acest an aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt. A obținut trei medalii de aur la Campionatele Europene de juniori. A doborât două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber. S-a clasat pe locul 4 la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, la 100 m liber.

Contracandidatele lui David Popovici la Premiul Piotr Nurowski au fost Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), clasată pe locul 2, Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), ocupanta locului 3, Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism), locurile 4, respectiv 5.

David a primit o bursă de formare de 15.000 de euro. Ocupantele locurilor 2 și 3 au fost premiate cu 8.000, respectiv 5.000 de euro. Sportivele de pe pozițiile 4 și 5 au primit 3.000 de euro, precizează COSR.

În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din acel an.

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski, care a murit în 2010 într-un accident de avion. Se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă.

Mai multe, aici.

Sursă informații și foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

CITEȘTE ȘI:
David Popovici, în cursa pentru titlul de cel mai bun tânăr sportiv european în 2021 | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.