36 de medalii și locul I în clasamentul general pe națiuni a obținut România la Campionatul European de taekwon-do ITF. ”Dragonii” băimăreni au cucerit șapte medalii, cinci dintre ele fiind de aur.

În Porec (Croația) a avut loc Campionatul European de taekwon-do ITF. De la CS Știinta -Dragonul Baia Mare au participat patru sportivi: Cosmin Zetea, Dora Ivasuc, Cristian Popa și Rareș Ștețco. Însoțiți de Dan Goron 6 dan, în calitate de antrenor al lotului național. ”Dragonii” băimăreni au cucerit șapte medalii, cinci dintre acestea fiind de locul I.

Dora Ivasuc (junioară 1) a cucerit patru medalii de aur: la tehnici speciale individual, tull individual, tull echipă, luptă echipă. Palmaresul Dorei la Campionatul European este completat de o medalie de argint la tehnici speciale echipă. Medaliile i-au adus Dorei titlul de cea mai bună junioară din Europa.

Cosmin Zetea (senior) a devenit campion european la proba spargere forță cu echipa, iar la individual, tot la spargere forță, a luat bronzul. Cristian Popa (senior) s-a clasat pe 5 la proba de luptă individual (57 kg).

Delegația ”tricoloră” a obținut în total 36 de medalii (13 de aur, 7 de argint, 16 de bronz). O ”zestre” datorită căreia România termină Campionatul European pe primul loc în clasamentul general pe națiuni. ”România scrie istorie, devenind pentru prima dată campioană europeană la taekwon-do ITF”, scrie antrenorul emerit Dan Goron pe contul oficial de socializare al clubului băimărean.

România a avut, în urma acestor rezultate, cele mai bune echipe de juniori, junioare și seniori. De asemenea, prin Dora Ivasuc, cea mai bună junioară din competiție.

Sursă informații și foto: Clubul Sportiv Dragonul Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Taekwon-do ITF | 28 de medalii pentru CS Știința – Dragonul Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.