12 echipe din Maramureș s-au aliniat la startul sezonului 2021/2022 în campionatele naționale de handbal destinate juniorilor. 7 dintre acestea s-au calificat în grupele principale ”Valoare”.

Juniori 1

În sezonul 2021/2022 de juniori I au fost formate șase grupe după criterii geografice. În total, 38 de echipe la start, printre care și două din Baia Mare: CSȘ 2 și CS Extrem. Prima merge în grupele principale ”Valoare”. La junioare 1, 43 de echipe au fost împărțite în șase grupe după criterii geografice. Două echipe din Baia Mare au făcut parte din seria F, clasându-se pe primele două poziții. Este vorba despre CSȘ 2 și CS Marta. Ambele merg în grupele principale ”Valoare”.

Echipele clasate pe primele trei locuri la terminarea meciurilor din grupele geografice se califică în grupele ”Valoare”. Echipele clasate pe locurile 4, 5, 6 la terminarea meciurilor din grupele geografice merg în grupele principale ”Speranță”, unde vor fi repartizate în trei grupe a câte 6 echipe. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare, tur/retur. Echipele clasate pe locurile 1 și 2 din cele trei grupe principale ”Valoare”, precum și cele mai bune două echipe clasate pe locurile 3 se vor califica la turneul final ”Valoare”. Echipele clasate pe locurile 1 și 2 din cele trei grupe principale ”Speranță” se vor califica la turneul final ”Speranță”.

Juniori 2

43 de echipe în opt serii geografice au parcurs prima parte a campionatului de juniori 2. Două dintre ele, din Baia Mare: Academia Minaur și CSȘ 2. Prima merge în grupele principale ”Valoare”, a doua în grupele principale ”Speranță”. La junioare 2 au evoluat în faza grupelor geografice 50 de echipe. Din Baia Mare, CSȘ 2. Echipă care merge în grupele principale ”Valoare”.

Echipele clasate pe primele trei locuri la terminarea meciurilor din grupele geografice se califică în grupele principale ”Valoare”, unde vor fi repartizate în patru grupe a câte 6 echipe. Vor juca în sistem fiecare cu fiecare, tur/retur. Echipele clasate pe locurile 1 și 2 din cele 4 grupe principale se vor califica la turneul final „Valoare”. Echipele clasate pe locurile 4 și 5 la terminarea meciurilor din grupele geografice se vor califica în grupele principale „Speranță” unde vor fi repartizate în patru grupe a câte 4 echipe. Vor juca în sistemul fiecare cu fiecare, tur/retur. Echipele clasate pe locurile 1 și 2 din cele 4 grupe principale se vor califica la turneul final „Speranță”.

Juniori 3

La juniori 3 au fost 59 de echipe la start. Inclusiv Academia Minaur și CSȘ 2 din Baia Mare, respectiv CS Seini. Prima s-a calificat în grupele principale ”Valoare”, celelalte două vor evolua la ”Speranță”. La junioare 3 au pornit în grupele geografice 84 de echipe. Din Baia Mare, CS Marta merge în grupele principale ”Valoare”, iar CSȘ 2 în grupele principale ”Speranță”.

Echipele clasate pe primele trei locuri la băieți / primele două la fete în grupele geografice se califică în grupele principale „Valoare” unde vor fi repartizate în patru grupe a câte 6 echipe. Vor juca în sistem fiecare cu fiecare, tur/retur. Echipele clasate pe locurile 1 și 2 din cele 4 grupe principale se vor califica la turneul final „Valoare”. Echipele clasate pe locurile 4, 5, 6 la băieți / locurile 3 și 4 la fete în grupele geografice se califică în grupele principale „Speranță” unde vor fi repartizate în patru grupe a câte 6 echipe. Vor juca în sistem fiecare cu fiecare, tur/retur. Echipele clasate pe locurile 1 și 2 din cele patru grupe principale se vor califica la turneul final „Speranță”. (G.D.)

Regulamentele complete, aici.

Informații furnizate de Federația Română de Handbal. Sursă foto: CSȘ 2 Baia Mare, CS Marta Baia Mare, Academia de Handbal Minaur Baia Mare.

CITEȘTE ȘI:
Handbal – Juniori | Convocări pentru băimăreni la loturile naționale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.