În prima partidă din grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal destinat junioarelor, România întâlnește azi Coreea. Patru componente ale CSȘ 2 / CNOPJ Baia Mare fac parte din lotul ”tricolor”.

Echipa națională de junioare a României a încheiat neînvinsă partidele din Grupa E a Campionatului Mondial din Macedonia de Nord. ”Tricolorele” au învins cu 39-27 Guineea, au trecut cu 34-25 de Slovenia și au terminat la egalitate (la 29) partida cu Olanda. De pe locul 2, România s-a calificat mai departe și merge în grupele principale cu punctul realizat în compania olandezelor, care au câștigat Grupa E. România face parte din Grupa III principală, alături de Coreea, Olanda și Germania. Primul meci pentru românce este programat azi, de la 19.30. Adversar: Coreea.

Din lotul României fac parte patru jucătoare de la CSȘ 2 / CNOPJ Baia Mare: Diana Neagu (33%) – Alisia Boiciuc (18 goluri/22 aruncări), Maria Groșan (1/1) și Cristina Danciu (1/1). Alisia este a doua marcatoare a ”tricolorelor” după Maria Lixandroiu (23/28). Golgetera turneului final până în acest moment este Sevinch Erkabaeva (Uzbekistan), cu 36 de goluri.

Sursă informații: IHF. Sursă foto: IHF, CNOPJ Baia Mare.

CITEȘTE ȘI:
Handbal – U18 | România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.