Naționala de senioare se reunește în 2 octombrie pentru o acțiune de pregătire centralizată la Mioveni și două meciuri din preliminariile Campionatului European 2022. România va întâlni Insulele Feroe în 6 octombrie, de la ora 18.30, la Mioveni, pentru ca în 10 octombrie, în Viena, să evolueze în compania Austriei de la ora 19.10.

Printre jucătoarele convocate figurează și trei componente ale CS Minaur Baia Mare. Este vorba despre Anca Polocoșer, Cristina Laslo și Oana Borș.

Primele două echipe clasate în fiecare grupă din cele șase de calificare vor participa la turneul final continental care va avea loc în 4-20 noiembrie 2022. S-au calificat deja campioana en-titre Norvegia, precum și cele trei țări care vor găzdui competiția: Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru. Va fi ediția 15 a Campionatului European.

România a fost prezentă la 14 ediții al Campionatului European (a lipsit la turneul final din 2006). Cel mai bun rezultat l-a obținut la ediția din 2010, când România a cucerit medaliile de bronz. Cea mai recentă ediție, cea din 2020, a adus și cel mai modest rezultat al naționalei tricolore: locul 12.

Aflați aici lotul integral convocat pentru meciurile cu Insulele Feroe și Austria.

Sursă foto: EHF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.