Lotul național de handbal tineret al României participă, începând de mâine, la un turneu internațional de pregătire în Skopje (Macedonia). Competiție care precede Campionatul Mondial U20 care are loc – în perioada 18 iunie – 1 iulie – la Skopje. Din lotul ”tricolor” fac parte trei jucătoare de la CS Minaur Baia Mare: Sorina Florentina Brândușa, Cristina Elisa Danciu și Denisa Roxana Romaniuc. Antrenor principal al naționalei este Simona Maior-Pașca (CS Minaur Baia Mare tineret).

La Mondialul din Macedonia, România figurează în componența Grupei A, alături de Olanda, Brazilia și Iran. ”Chiar dacă la prima vedere pare o grupa accesibilă, este totuși dificilă. Brazilia are jucătoare valoroase, drept dovadă numărul destul de ridicat al jucătoarelor din Brazilia în campionatul românesc. Iranul este în creștere în ultimii ani și echipa Olandei… știm cu toții valoarea handbalului olandez. Dar asta nu înseamnă că noi nu avem valoare, doar că trebuie să tratăm fiecare joc cu maximă concentrare și cu multă încredere”, a declarat Simona Maior-Pașca pentru contul de socializare al Federației Române de Handbal.

În 2022, la precedenta ediție de Mondial, naționala României a ocupat locul 18. În 2023, naționala de tineret a câștigat medalia de bronz la Campionatul European. ”Mergem cu gândul de a ne juca șansa și de a confirma valoarea acestei generații”, a subliniat antrenoarea.

Meciurile amicale pe care România le va disputa pânǎ la începerea Mondialului sunt în compania Angolei (14 iunie) și a Islandei (15 iunie). În 16 iunie se vor disputa finalele turneului de pregătire.

Lotul s-a reunit în 20 mai, în Plopeni pentru un stagiu de pregătire și control INMS. Au urmat stagii de pregătire în Roman și Mioveni.

Lotul României, aici.

Sursă: Federația Română de Handbal

CITEȘTE ȘI:
Simona Maior Pașca: ”Am mers la primul antrenament și m-am îndrăgostit de handbal”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.