CS Minaur Baia Mare s-a reunit în această dimineață în Sala Polivalentă “Lascăr Pană”. Au fost prezente 14 jucătoare. Au lipsit (motivat): Magda Cazanga, Talita Alvez Carneiro, Dijana Ujkic, Andreea Țîrle, Maria Groșan și Taisia Turdeanu.

Declarații la reunire

”Toată lumea are chef de muncă, este motivată, rămâne să vedem forța echipei în perioada de pregătire și în meciurile amicale. Sperăm să fie un an mai bun decât cel care a trecut, deși majoritatea echipelor din campionat s-au întărit”, a declarat antrenorul principal Raul Fotonea, citat de site-ul oficial al clubului.

Fost jucător al echipei Minaur, Andrei Popescu este noul antrenor secund al grupării feminine: ”De trei ani am ales calea antrenoratului, mi-am dat seama că îmi place și o fac cu pasiune. În ultimii trei ani am fost antrenor la CSM Slatina, iar cu echipa de junioare am reușit să ieșim vicecampioni naționali, ceea ce nu e deloc puțin lucru. Din această vară avem un nou proiect, este o nouă provocare și sperăm să ne descurcăm foarte bine”.

”Eu cred că ne vom omogeniza mult mai repede decât alte echipe, pentru că avem un vestiar unit, avem niște principii foarte bine puse la punct, toată lumea știe ce are de făcut. Nu știu dacă se va putea mai bine decât sezonul trecut, cert este că toate ne vom strădui să obținem maximum posibil”, a mărturisit căpitanul CS Minaur, Ana Maria Tănasie.

Lotul pentru sezonul 2022/2023

Portari: Cristina Enache, Amra Pandzic (Slovenia), Ioana Ugran
Extreme stânga: Ana Maria Tănasie, Eva Kerekes
Interi stânga: Raluca Petruș, Magda Alfredo Cazanga (Angola), Talita Alvez Carneiro (Brazilia), Anca Polocoșer Miticuș, Maria Groșan
Centri: Andreea Popa, Luciana Popescu, Aleksandra Vukajlovic (Serbia)
Interi dreapta: Aleksandra Zych (Polonia), Gabriela Gudelj (Croația), Taisia Turdeanu
Extreme dreapta: Dijana Ujkic (Muntenegru), Oana Borș
Pivoți: Andreea Țîrle, Itana Cavlovic (Muntenegru)
Antrenori: Raul Fotonea (principal), Andrei Popescu (secund) și Daniel Apostu (cu portarii)

Programul echipei

În perioada 17-26 iulie va avea loc un stagiu de pregătire centralizată la Kisvarda (Ungaria), unde vor avea loc și două meciuri de pregătire. Cu Debrecen (locul 7) în 22 iulie și cu Kisvarda Master Good (locul 3) în 26 iulie. În 3 august, pe propriul teren, este programat un amical cu HC Zalău (17.00). În 5 și 6 august se va derula un turneu în Baia Mare. Participă: Kisvarda, Gloria Bistrița, “U” Cluj-Napoca și CS Minaur. În 9 august merg băimărencele la Zalău pentru un amical. Ziua de 12 august aduce un joc de pregătire la Debrecen. În 19 și 20 august, CS Minaur participă la un turneu în Lubin (Polonia), alături de Thüringer HC, MKS Zaglebie Lubin și încă o grupare care nu a fost confirmată încă. Sezonul 2022/2023 de Liga Florilor va începe în 28 august. În prima etapă, CS Minaur merge la SCM Craiova.

În sezonul 2021/2022, CS Minaur Baia Mare a ocupat locul 6 în Liga Florilor, s-a clasat pe locul 4 în Final Four-ul Ligii Europene și a acces până în sferturile de finală ale Cupei României. 

Sursă informații și foto: CS Minaur Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.