După ce FIFA și UEFA au trecut la măsuri aspre privind echipele de fotbal rusești în ceea ce privește competițiile internaționale, EHF – Federația Europeană de Handbal – a reacționat așijderea. Astfel, întrunit în această seară, comitetul executiv al EHF a decis ca echipele naționale ale Rusiei și Belarusului, precum și cluburile din aceste țări care concurează în competițiile europene de handbal să fie suspendate. Iar asta cu efect imediat.

De asemenea, în ceea ce-i privește pe arbitrii și oficialii din Rusia și Belarus, aceștia nu vor fi nominalizați pentru meciurile viitoare până la o nouă notificare.

Vor fi căutați noi organizatori pentru YAC 16 EHF Beach Handball EURO și pentru turneele de calificare pentru Beach Handball EURO 2023. Ambele evenimente erau programate să aibă loc la Moscova, în luna iulie a acestui an.

Pe de altă parte, echipa masculină de handbal a CS Minaur Baia Mare ar fi trebuit să joace în sferturile EHF European Cup cu HC Victor Stavropol, din Rusia, în 26 martie și 2 aprilie. În actualele circumstanțe aceste meciuri nu se vor mai disputa.

Sursă informații și foto: EHF

Citește și: Handbal – EHF European Cup | Rușii de la HC Victor, adversarii CS Minaur

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.