”Comitetul Executiv al Federației Europene de Handbal a decis să aloce organizarea Campionatului European de handbal feminin din 2026 Cehiei, Poloniei, României, Slovaciei și Turciei, într-o mișcare menită să ducă handbalul feminin de top pe cât mai multe piețe europene posibil”, anunță reprezentanții Federației Române de Handbal.

După încheierea procesului de depunere a candidaturilor, cu termenul de 25 octombrie 2023, EHF a primit ofertele Turciei, precum și ofertele comune ale Cehiei/Poloniei și României/Slovaciei. ”În lunile care au urmat, au avut loc evaluări ale diferitelor oferte, analize ale situației TV și posibilelor audiențe, consultări cu federațiile interesate de găzduirea campionatului, precum și vizite inițiale la fața locului. Cu informațiile disponibile, a fost făcută o mișcare comună, evidențiind avantajele fiecărei oferte și posibilitatea de a promova și mai mult handbalul în cele cinci țări, iar federațiile au fost de acord să organizeze împreună Campionatul European EHF Euro 2026 la handbal feminin, decizie care a fost confirmată joi de Comitetul Executiv”, menționează sursa citată.

Campionatul European EHF EURO 2026 este programat pentru perioada 3-20 decembrie 2026. Va fi cel de-al doilea Campionat European de handbal feminin la care vor participa 24 de echipe. Runda preliminară se va desfășura cu câte o grupă în fiecare dintre următoarele orașe: Oradea, Cluj-Napoca, Antalya, Brno, Katowice și Bratislava. Grupele principale vor evolua la Cluj-Napoca și Katowice. Orașul polonez Katowice – care a fost deja gazdă în cadrul EHF EURO 2016 la handbal masculin, precum și la Campionatul Mondial IHF de handbal masculin din 2023 – va primi echipele din weekendul final.

Campionatul European EHF EURO 2024, programat în 28 noiembrie – 15 decembrie, se joacă în Austria, Ungaria și Elveția.

Sursă: FRH

CITEȘTE ȘI:
Handbal | Doi jucători de la CS Minaur Baia Mare, convocați la națională

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.