33-33 a fost scorul final în întâlnirea dintre Austria și România în preliminariile Campionatului European 2022. Asta după ce, la pauză, ”tricolorele” aveau avans de cinci goluri.

În această seară România a evoluat în deplasare în compania Austriei, în joc contând pentru preliminariile EURO 2022. Meciul s-a terminat cu 33-33, după ce la pauză fusese 16-11 pentru România.

Golurile României au fost înscrise de Bazaliu 11, Dincă 4, Ostase 4, Tănasie 3, Laslo 3, Rotaru 2, Harabagiu 2, Ilie 2, Pintea 1, Seraficeanu 1.

Patru jucătoare de la CS Minaur Baia Mare au fost convocate pentru această acțiune a naționalei ”tricolore”. Inițial au fost chemate la lot Anca Polocoșer, Cristina Laslo și Oana Borș, ulterior venind convocarea și pentru Ana Maria Tănasie.

Întâlnirea cu Austria din această seară a fost a doua partidă disputată de românce în preliminariile EURO 2022. Prima a fost victoria cu 26-19 (15-14) înregistrată în compania Insulelor Feroe.

România (3 puncte) face parte din Grupa 2. Alături de Danemarca (4 puncte), Austria (1 punct) și Insulele Feroe (0 puncte). Campania pentru EURO 2022 va continua în luna martie 2022, când ”tricolorele” vor întâlni Danemarca (acasă în 2 martie, în deplasare în 5 martie).

Primele două echipe clasate în fiecare grupă din cele șase de calificare vor participa la turneul final continental. Acesta va avea loc în 4-20 noiembrie 2022. S-au calificat deja campioana en-titre, Norvegia, precum și cele trei țări care vor găzdui competiția: Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru. Va fi ediția 15 a Campionatului European. (G.D.)

Mai multe detalii despre Austria – România găsiți aici.

Sursă foto: Federația Română de Handbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.