22 de jucători au fost convocați de Xavier Pascual pentru dubla cu Macedonia de Nord din prima fază de play-off pentru Campionatul Mondial 2023. Doi sportivi de la CS Minaur Baia Mare sunt pe listă.

Naționala masculină de handbal a României se reunește în 11 martie pentru un stagiu de pregătire centralizată. Au fost convocați 22 de jucători, inclusiv doi componenți ai CS Minaur Baia Mare: Andrei Buzle și Călin Căbuț.

”Tricolorii” întâlnesc Macedonia de Nord în prima fază de play-off (a doua fază europeană a preliminariilor) pentru Campionatului Mondial din 2023. Prima manșă va avea loc în 17 martie la Skopje. Returul se va disputa în 19 martie, la București. Câştigătoarele din această primă fază de play-off merg în faza a doua de play-off. Partidele se vor disputa în perioada 11-17 aprilie. Calificarea la turneul final al Mondialului din 2023 va fi obţinută de învingătoarele din dubla manşă fazei a doua de play-off.

Campionatul Mondial ajunge în 2023 la ediția 28. Va avea loc în perioada 11-29 ianuarie, în Polonia și Suedia. România a participat la 14 ediții ale Campionatului Mondial masculin de handbal. Naționala ”tricoloră” are în palmares patru titluri de campioană mondială (1961, 1964, 1970 și 1974) și o medalie de bronz (1967). Dar nu a mai participat la un turneu final mondial din 2011, când s-a clasat pe locul 19 din 24 de echipe.

Lotul complet convocat de Xavier Pascual, aici.

Sursă informații: FRH. Sursă foto: CS Minaur Baia Mare și IHF.

CITEȘTE ȘI:
Handbal – naționala | Calificare în a doua fază a preliminariilor Campionatului Mondial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.