Naționala masculină de handbal a României a plecat azi spre Kosovo, pentru meciul din preliminariile Campionatului European. Cu doi jucători de la CS Minaur Baia Mare în lot: Călin Mihai Căbuț și Iosif Andrei Buzle.

După 24 de ani de absență la un turneu continental, echipa pregătită de Rareș Fortuneanu are șanse să se califice la EURO 2022. ”Tricolorii” sunt pe locul doi (2 puncte) în grupa preliminară 8, după liderul Suedia (4 puncte) și în fața Muntenegrului (2 puncte) și a statului Kosovo (0 puncte).

La Priștina, mâine, 10 martie, are loc primul meci din dubla cu Kosovo. Meciul va putea fi urmărit pe TVR 1, de la ora 20.30. Returul are loc duminică, 14 martie, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din București. Va fi transmis tot de TVR 1.

Doi componenți ai CS Minaur Baia Mare au fost convocați de selecționerul Rareș Fortuneanu pentru dubla cu Kosovo. Este vorba despre Călin Mihai Căbuț și Iosif Andrei Buzle.

”Nu putem avea sincope și trebuie să fim concentrați toate cele 60 de minute pentru că cei din Kosovo sunt luptători. Momentele în care te crezi superior sunt cele mai periculoase și de aceea ne trebuie atenție maximă”, a declarat Rareș Fortuneanu – selecționer al naționalei masculine de handbal a României.

”Dacă vom câștiga cele două meciuri, vom fi 80 la sută calificați la Europene. Ar fi un vis pentru mine”, a spus Mihai Popescu – căpitanul naționalei României.

”Pornim cu prima șansă, aceste meciuri ne pot duce aproape de European după foarte, foarte mult timp. Este un pic mai greu să te concentrezi când știi că adversarul este mai slab decât tine, dar miza este atât de mare încât nu vom face pași greșiți”, a menționat Călin Căbuț, component al naționalei României.

Campionatul European 2022 este organizat de Ungaria și Slovacia, programat fiind pentru 13-30 ianuarie.

Sursă informații și foto: Federația Română de Handbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.