Manșa a doua a semifinalelor EHF European Cup s-a disputat duminică, 28 aprilie, în Sala Polivalentă ”Lascăr Pană”. Tribune pline, oameni entuziaști, ba unii chiar cu speranța că diferență de scor din tur poate fi refăcută și că Minaur se poate califica în finală. Știam deja că grecii de la Olympiacos sunt în ultimul act, știam însă și că nouă ne va fi greu să recuperăm opt goluri. Și așa nu aveam noi cine știe ce lot la dispoziție, aflăm că Vujic și Cumpănici nu pot juca din cauza unor accidentări, ba și că sezonul e cam gata pentru amândoi.

“Dubla” pleacă de la 28-36 în primul meci. Minaur începe cu 2-0 (minutul 4) și apar zâmbetele de satisfacție în tribune. Hai că se poate! Nu s-a putut, asta și pentru că am ratat prea mult, iar nordicii disciplinați au marcat la foc automat: 5-10 (min. 17). Sperăm măcar la un succes, că de calificare nu mai poate fi vorba. Minunile s-au consumat. Ba chiar și succesul dorit să îndepărtează, Valur intrând la cabine cu nouă goluri în plus: 8-17. Ne place tuturor “nouarul” oaspeților, Oskarsson, și spunem că n-ar strica să-l transferăm aici. Vezi de treabă,  l-a luat deja Kolstad, cea mai bogată echipă din Norvegia, principala favorită la câștigarea titlului în Țara Fiordurilor.

Partea a doua este mult mai echilibrată, Minaur se descurcă mai bine, iar în partea a doua a meciului ambii antrenori au trimis în teren cam tot ceea ce era pe bancă. Iar pentru tineri nu e puțin lucru să prindă o semifinală de cupă europeană cu clister pe degete. Câștigăm repriza a doua, dar cu atât rămânem și cu bucuria că am ajuns destul de sus.

Liga Zimbrilor e “rezolvată”, Europa ne așteaptă din nou sezonul ce vine, a mai rămas un singur obiectiv, Cupa României. Miercuri, de la ora 18.00, jucăm în sferturi cu Focșani, acasă.  Arbitri vor fi Radu Iliescu și Doru Pascu Manea (București), iar observator Ion Aldica (Bistrița).

CS Minaur Baia Mare – Valur Reykjavik: 24-30 (8-17)
  • Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare; cca 2.000 de spectatori
  • Arbitri: Ante Mikelic și Petar Paradina (Croația). Delegat EHF: Ferenc Bonifert (Ungaria).
  • Aruncări de la 7m: 2-0 (transformate: 1-0; a ratat Kozakevych). Minute de eliminare: 4-6 (Nagy / Jonsson 2, Pallson; în min. 35, Fotache a primit cartonaș roșu)
  • CS Minaur: Anton Terekhov (7 intervenții), Barna Buzogany (9 intervenții) – Tudor Botea 5, Robert Nagy 4, Anderson Mollino da Silva 4, Lucas Sabou 3, Artem Kozakevych 3 (unul din 7m), Stevan Vujovic 2, Ovidiu Ardelean 2, Viorel Fotache 1, Milan Kotrc, Tomas Cip, Erik Leonard Pop, Vlad Andrei Pop, Remus Chiș. Nu a jucat Daniel Bera. Antrenori: Alexandru Sabou, Mihai Bușecan, Ionuț Irimuș
  • Valur: Bjorgvin Pall Gustavsson (8 intervenții, a apărat un 7m, a marcat un gol), Stefan Petursson (2 intervenții) – Andri Finnsson 9, Benedikt Gunnar Oskarsson 4,l Vignir Stefánsson 3, Agnar Jónsson 3, Tjorvi Tyr Gislason 3, Magnús Óli Magnússon 2, Aron Pálsson 2, Isak Gústafsson 1, Allan Nordberg 1, Alexander Pettersson 1, Alexander Júlíusson, Robert Hostert, Viktor Sigurdsson, Ulfar Pall Monsi Thordarsson. Oficiali: Óskar Bjarni Óskarsson, Anton Rúnarsson, Finni Jóhannsson, Jon Gunnar Kristjánsson.

Mircea Grumaz, csminaur.ro

Sursa foto: csminaur.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.