Peste turul Ligii Florilor a căzut ieri cortina în Baia Mare. Într-un joc din care CS Minaur a ieșit extrem de șifonată: 24-40. După 13 meciuri disputate, băimărencele au adunat 15 puncte și sunt pe locul 9 în clasament. Returul începe la finele acestei săptămâni.

Turul a început și s-a sfârșit cu meciuri pierdute

Cu înfrângere la Universitatea Craiova (scor, 24-31), așa a început turul sezonului 2022/2023 din Liga Florilor pentru CS Minaur Baia Mare. Un tur terminat ieri tot cu meci pierdut. Acasă, în compania SCM Râmnicu Vâlcea (scor, 24-40). Între cele două borne, lucrurile nu au mers cu mult mai bine. Sportivele antrenate de Raul Fotonea au strâns 15 puncte în cele 13 partide disputate în tur. În urma celor cinci victorii, băimărencele ocupă locul 9 în clasament. Liderul Ligii Florilor după tur este CSM București cu 37 de puncte. Niciun meci pierdut de gruparea din capitală. La pol opus, pe locul 14, este CSM Galați cu 1 punct. Niciun meci câștigat.

Cea mai clară victorie, în etapa 3

CSM București are cel mai consistent atac (440 goluri date), precum și cea mai solidă apărare (335 goluri primite). Cele mai puține goluri le-a înscris în 13 partide CSM Slatina (289), cele mai multe le-a încasat CSM Galați (410). Băimărencele au dat 339 de goluri și au primit 374.

Cea mai clară victorie repurtată de CS Minaur a fost cea înregistrată în etapa 3, acasă, în compania echipei din Galați: 32-24. Cea mai dură înfrângere a fost cea de ieri, administrată de SCM Râmnicu Vâlcea cu 24-40. Nici eșecul în compania Rapidului, în etapa 9, nu a fost cu mult mai blând: 24-38. Echipa din Râmnicu Vâlcea a înscris în poarta băimărencelor cele mai multe goluri (40), gruparea din Slatina cele mai puține (22). CS Minaur a avut cel mai inspirat atac (36 goluri) în confruntarea cu Măgura Cisnădie. Cel mai fragil atac (20) a fost în jocul cu CSM București. Conform site-ului echipei băimărene, Ana Maria Tănasie este principala marcatoare pentru CS Minaur, cu 62 de goluri.

”Nu știu dacă mergem neapărat în direcția bună sau în direcția greșită”

”Vom vedea ce se întâmplă zilele astea. Nu știu dacă mergem neapărat în direcția bună sau în direcția greșită. Dar e clar că ar trebui să ne prezentăm mai bine la meciurile cu echipele importante”, a declarat ieri antrenorul CS Minaur, Raul Fotonea, pentru site-ul echipei. Timp prea mult de dumirit dilema aproape hamletiană nu este, dat fiind că duminică, 29 ianuarie, echipa din Baia Mare joacă pe propriul teren meciul din prima etapă de retur. Adversară, Universitatea Craiova. Ocupanta locului 7 după tur, cu 19 puncte. Meciul este programat de la ora 17.00. Returul va fi deschis o zi mai devreme de CSM Slatina vs SCM Gloria Buzău. (G.D.)

Sursă foto: CS Minaur Baia Mare (credit – Ovidiu  Dragomir)

CITEȘTE ȘI:
Handbal – Liga Florilor | Sezonul începe cu înfrângere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.