Cu 28-26 (16-16) a câștigat astăzi CS Minaur Baia Mare partida cu SCM Craiova. Meciul, din cadrul etapei a 19-a a Ligii Florilor, s-a disputat în Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare.

CS Minaur a izbutit a șasea victorie consecutivă în campionat. Prezent în Baia Mare, legendarul jucător al echipei HC Minaur, Maricel Voinea, a fost cel care a dat mingea de deschidere a meciului, momentul fiind savurat de spectatori, care l-au aplaudat în picioare pe fostul mare jucător.

Jocul a fost echilibrat în prima sa parte, cu ambele echipe pe rând la conducere, oaspetele având la un moment dat chiar și două goluri diferență: 5-7 (12), 6-8 (14). Au urmat trei goluri consecutive pentru Minaur, iar apoi o ușoară distanțare: 12-9 (20), 14-11 (23) și 15-12 (25). Până la urmă la pauză a fost egal. După reluare, Minaur are 12 minute foarte bune, în care primește un singur gol și înscrie de șase ori. Diferența a fost făcută de portarul Cristina Enache, care a scos în partea a doua nu mai puțin de 11 mingi.  În minutul 49, Cristina Zamfir Burcea a fost transportată la spital, după ce Fujita a căzut, la o fază de joc, pe piciorul ei. Partida s-a terminat cu victoria echipei băimărene și cu o minge trimisă de Tudorică în figura lui Zych, de la 9m (aruncare în ultima secundă). Pentru acest gest nesportiv a primit roșu și albastru.

  • Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare; cca 600 spectatori
  • Aruncări de la 7m: 9-5 (transformate: 7-5; au ratat Laslo, De Souza). Minute de eliminare: 2-16 (în min. 60, Tudorică a fost descalificată)
  • CS Minaur: Amra Pandzic (o intervenție), Cristina Enache (12 intervenții) – Jelena Lavko 10 (5 din 7m), Asula Fujita 5, Yaroslava Burlachenko 4, Cristina Laslo 3 (unul din 7m), Alexandra Severin 2, Karoline Helena de Souza 2 (unul din 7m), Anca Polocoșer 1, Ana Maria Tănasie 1, Angela Cioca, Eva Kerekes, Andreea Țîrle, Alexandra Zych, Raluca Petruș. Antrenori: Raul Fotonea, Daniel Apostu
  • SCM Craiova: Ekaterina Dzhukeva (8 intervenții), Bianca Curmenț (6 intervenții, a apărat și 2 de 7m) – Alexandra Andrei 5, Melanie Bak 4 (din 7m), Cristina Burcea Zamfir 4, Oana Cîrstea 4, Carmen Șelaru 4, Cristiana Nica 2, Alina Grigorie 1, Nicoleta Tudorică 1, Adina Cace 1 (din 7m), Alexandra Colac, Patricia Ghețu, Valentina Ion, Ștefania Jipa, Hege Loken. Antrenori: Bogdan Burcea, Costin Dumitrescu, Grigore Albici

Momentan CS Minaur este pe locul 4, însă mai sunt meciuri de jucat din această etapă.

În etapa următoare, sâmbătă, 2 aprilie, CS Minaur joacă la Știința București.

Citește și: Un oaspete special

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.