Un meci cumva jucat la pas de România cu Iran, aseară, la debutul ”tricolorelor” în grupa C a Campionatului Mondial din Spania. Victoria cu 39-11 (20-3) nu are vreo istorie anume, era așteptată. Singura dilemă înainte de joc era diferența de scor.

Ce ar fi de învățat de către jucătoarele naționalei după această primă partidă? Dacă se poate să nu mai rateze cu o nonșalanță pe alocuri înduioșătoare, iar pe de altă parte enervantă. Vor veni meciuri cu adversare fără naivități de joc persane. Dar dacă poți da 50 de goluri într-un meci, dă-le. Așa cum fac nemții la fotbal, de nu-i mai oprești să înscrie decât când urcă în autocar, indiferent că joacă pe Maracana sau cu Liechtenstein.

Pentru ”tricolore” urmează, duminică, partida cu Kazahstan. Una care nu stârnește nici ea frisoane, e vorba tot de diferența de goluri la care vom învinge. Fără supărare, întâlnim un adversar care nu strănută de talent în acest sport. Important e însă să nu facem zaiafet după victorii ușoare.

Nu de alta, dar vine mai apoi, în ultimul meci al României în grupă, întâlnirea cu Norvegia. Prilej cu care vom vedea cam cum stăm. Dacă vom trata partida cu seninătate, cu senitătate ne vom număra până a doua zi golurile primite de la nordice. O vorbă veche spune că dacă te culci pe o ureche ți se poate înfunda. Să sperăm însă că nu va fi cazul ”tricolorelor”. Și că vor face un turneu final de apreciat. Hai România!

PS: Cu Iran, Cristina Laslo, de la CS Minaur, a fost desemnată jucătoarea meciului. Din păcate, Oana Borș, tot de la Minaur, a suferit o accidentare care înseamnă pentru ea capătul de turneu final. Să nădăjduim că se va întrema cât mai repede. În altă ordine de idei, ca să știm cum stăm, în celălalt meci din grupa României Norvegia a învins Kazahstanul cu 46-18.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FRH

CITEȘTE ȘI: Handbal – Jurnal de Mondial | A început balul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.