În ultimul meci al grupei C de la Campionatul Mondial din Spania, ”tricolorele” au pierdut, 22-33 (11-17), cu Norvegia. Trebuie să ne vedem lungul nasului și să admitem că ne așteptam să pierdem cu nordicele. Nu mai suntem echipa de odinioară care se bătea la un loc pe podium, asta e.

Oricum, fetele noastre au încercat, și-au dat silința, numai că adversarul a fost o nucă prea tare, s-o recunoaștem. A fost simpatică însă declarația antrenorului naționalei, Adrian Vasile, după meci: „Poate fi aceasta diferenţa atunci când nu faci echipa Norvegiei să se streseze prin valorificarea şanselor bune pe care le avem. (…) Trebuie să stresezi echipa Norvegiei şi cu o acurateţe mai mare a noastră le-am fi stresat”.

Poate, totuși, e mai bine că nu le-am stresat pe norvegience. Fiindcă dacă le stresam cine știe câte goluri ne mai dădeau.

Una peste alta, România merge în grupa principală 2, cu o zestre de două puncte. Din grupa C, pe lângă Norvegia și noi, s-a calificat în faza superioară și Kazahstanul. În grupa principală 2 vom avea de jucat cu Țările de Jos, campioana mondială, cu Suedia și cu Porto Rico. Din această grupă vor face parte și Norvegia și Kazahstan, dar cu ele nu mai jucăm dat fiind că ne-au fost adversare în prima parte a competiției. Dacă noi începem cu două puncte, Norvegia pornește cu patru, iar Suedia și Țările de Jos cu câte trei. Kazahstan și Porto Rico fără vreun punct.

Primul meci din grupa principală îl avem mâine. Taman cu campioana mondială. Oare să nu le stresăm nici pe olandeze? Hai România!

Tiberiu Sabo

PS: Jos pălăria pentru românii care au încurajat din tribune naționala, cum au făcut-o și la primele două meciuri din grupă. 

Sursa foto: FRH

CITEȘTE ȘI: Calificare în grupele principale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.