Naționala României a pierdut astăzi ultimul meci din grupa a doua principală de la Campionatul Mondial din Spania. A fost învinsă de Suedia, cu 34-30 (19-14). A fost, de altfel, ultima partidă a ”tricolorelor” la acest turneu final.

Bilanțul? Trei victorii și trei înfrângeri. Am pierdut cu Norvegia, Țările de Jos și Suedia. Echipe puternice, e drept. Am învins echipe modeste – Iran, Kazahstan și Porto Rico. Țări în care handbalul a ajuns cu întârziere. Cu o întârziere mai mare și decât a trenurilor noastre.

Ne-am luat acuarelele și ne-am apucat să pictăm niște speranțe după meciul cu campioana mondială, Țările de Jos, chiar dacă naționala a pierdut. A fost învinsă la un gol diferență și a arătat un joc ambițios, arțăgos, cum vreți a-i zice. În urma înfrângerii cu olandezele România nu mai avea vreo șansă de a merge mai departe din grupa principală. Nouă însă, ca suporteri, ne-au rămas nădejdile că se poate închega o națională care în viitorul apropiat să poată învinge și echipe cu ștaif, nu doar Iranul, Porto Rico ori Kazahstanul. Important e ca această națională care dă semne promițătoare să nu ne șteargă, pe viitor, acuarelele speranțelor cu dușuri reci. (Tiberiu Sabo)

Sursă foto: frf.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.