Naționala feminină de handbal va juca mâine primul meci din grupa C a Campionatului Mondial, competiție care se desfășoară în Spania, din 1 până în 19 decembrie.

Partida de debut a ”tricolorelor” va fi cu naționala Iranului. Vor urma meciurile cu Kazahstan, duminică, 5 decembrie, ora 18, și cu Norvegia, marți, 7 decembrie, la 20.30.

Patru jucătoare de la CS Minaur fac parte din lotul României: Cristina Laslo, Anca Polocoșer, Oana Borș și Ana Maria Tănasie.

Pentru calificarea în grupele principale (patru la număr, a câte șase echipe), unde vor merge primele trei clasate din fiecare grupă din prima fază a competiției, România nu ar avea de ce să aibă dureri de cap. Norvegia e o nucă tare, e adevărat, însă Iran și Kazahstan sunt echipe poate inimoase și nimic mai mult. Rațional vorbind, ”tricolorele” nu ar avea de ce să se împiedice prin grupa C. Drept e că sportul poate avea oricând surprizele lui în formă de dușuri reci, însă hai să gândim cu un optimism nu exagerat, ci doar așezat. Dacă nu bați Iranul și Kazahstanul înseamnă că te-ai dus la Campionatul Mondial doar ca să admiri frumusețile naturii. Sau la shopping.

De văzut cum va funcționa naționala României fără Cristina Neagu. Dar despre asta vom mai vorbi, întâi să vedem primul meci, cel cu persanele. Hai România!

PS: În primul meci al competiției, ieri, Spania a învins Argentina cu 29-13 (11-10). Uimitor e cum de a izbutit Argentina să marcheze în a doua repriză doar de trei ori. Adică o medie de un gol la zece minute. Poate își păstrează resursele pentru meciurile viitoare. Numai să nu ajungă la două goluri pe repriză, că te ia somnul. De tot. Mai multe goluri e în stare să dea Messi, la fotbal, dacă se enervează nițel.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FRH (o fotografie făcută de ”tricolore” în Spania, în semn de salut de Ziua Națională a României)

CITEȘTE ȘI: 4 jucătoare de la CS Minaur Baia Mare, în lotul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.