A 28-a ediție a Campionatului Mondial de handbal masculin are loc în perioada 11-29 ianuarie în Polonia și Suedia. Participă 32 de echipe, care au fost împărțite în opt grupe.

Grupa A: Spania, Muntenegru, Chile, Iran
Grupa B: Franța, Polonia, Arabia Saudită Slovenia
Grupa C: Suedia, Brazilia, Capul Verde, Uruguay
Grupa D: Islanda, Portugalia, Ungaria, Coreea de Sud
Grupa E: Germania, Qatar, Serbia, Algeria
Grupa F: Norvegia, Macedonia de Nord, Argentina, Olanda
Grupa G: Egipt, Croația, Maroc, SUA
Grupa H: Danemarca, Belgia, Bahrain, Tunisia

Primele trei clasate în fiecare grupă merg în faza următoare, a grupelor principale. Echipele de pe locurile 4 vor evolua în Cupa Președintelui. Primele două clasate din fiecare grupă principală se califică în sferturi.

România a participat la 14 dintre cele două 28 de ediții. Cel mai recent la ediția din 2011, când a ocupat locul 19. În topul medaliatelor, naționala tricoloră ocupă locul 3, cu patru titluri mondiale (1961, 1964, 1970, 1974) și două medalii de bronz (1967, 1990). După Franța (6 medalii de aur, 1 de argint și 4 de bronz) și Suedia (4 locuri I, 4 locuri II și 4 locuri III). Danemarca este campioana mondială la ultimele două ediții.

În România, Campionatul Mondial va fi transmis de Prima Sport și Digi Sport. Meciul de deschidere are loc mâine seară (ora 22.00, ora României), la Katowice, între Franța și Polonia.

Programul complet al jocurilor, aici.

Sursă foto: Facebook / International Handball Federation – IHF

CITEȘTE ȘI:
Handbal – juniori 3 | ”Baia Mare Winter Cup”, cu invitați din Ungaria și România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.