După ce a învins aseară Macedonia de Nord (31-23), naționala României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European, găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru. Grupa preliminară C în care a evoluat România a fost câștigată de campioana olimpică, Franța. Pe locul 2 a fost Olanda, ”tricolorele” terminând pe poziția a treia.

Adversarele României în grupa principală 2 vor fi Muntenegru, Germania și Spania, echipe care s-au calificat din grupa preliminară D. Din această grupă principală mai fac parte Franța și Olanda, echipe pe care însă România nu le va mai întâlni, întrucât a jucat cu ele în prima fază a turneului final, calificându-se împreună din aceeași grupă.

Echipele care au ajuns în această fază a competiției vor păstra punctele adunate în grupă cu celelalte două echipe calificate. Recapitulând, Franţa şi Muntenegru au câte patru puncte, Olanda şi Spania câte două, iar Germania şi România sunt cu 0 puncte.

România va juca mâine cu Spania, în 15 noiembrie cu Muntenegru, iar în 16 noiembrie cu Germania. Primele două clasate în grupele principale vor merge în semifinale, în vreme ce echipele de pe poziția a treia vor juca pentru locurile 5-6. (T.V.S.)

Sursa foto: FRH / Axel Heimken

CITEȘTE ȘI: Handbal – EURO 2022 | România s-a calificat în grupele principale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.