CS Minaur Baia Mare, finalista ultimei ediții a Cupei EHF, va juca încă din primul tur preliminar al EHF European League, a doua întrecere ca valoare din handbalul masculin intercluburi. În 19 iulie va avea loc tragerea la sorți.

Azi, Federația Europeană de Handbal a confirmat decizia de a acorda Eurofarm Pelister un wild card pentru faza grupelor EHF European League Men. Clubul macedonean este una dintre cele 12 echipe care vor intra în competiție în faza grupelor. Alte 11 echipe au primit un loc în faza grupelor pe baza clasamentului: SL Benfica (Polonia), Füchse Berlin (Germania), PAUC Handball (Franța), Skjern Handbold (Danemarca), Ystads IF HF (Suedia), Kadetten Schaffhausen (Elveția), Fraikin BM. Granollers (Spania), Balatonfuredi KSE (Ungaria), Tatran Prešov (Slovacia), HC Motor (Ucraina) și Valur (Islanda).

În total, 46 de cluburi s-au înscris pentru noul sezon. 20 de echipe, inclusiv foste participante în Liga Campionilor (IFK Kristianstad, Bjerringbro-Silkeborg, BM Logrono La Rioja și IK Savehof), își vor începe campania în turul 1 de calificare, pe 27/28 august (prima manșă) și 3/4 septembrie 2022 (manșa secundă).

Alte 14 cluburi au fost plasate în runda 2 de calificare. Fostele câștigătoare ale Ligii Campionilor SG Flensburg-Handewitt, Montpellier Handball și Bidasoa Irun se numără printre echipele care vor intra în competiție în turul 2 de calificare, pe 27 septembrie și 4 octombrie.

24 de echipe vor participa la faza grupelor, care va începe cu primul tur pe 25 octombrie 2022 și se va încheia cu 28 februarie 2023, iar patru echipe din fiecare grupă se vor califica în optimi (21 martie și 28 martie).

Câștigătoarele din optimi se vor întâlni în sferturi pe 11 aprilie 2023 și 18 aprilie 2023. Turneul Final Four se va juca în 27/28 mai 2023.

Tragerea la sorți pentru runda 1 de calificare va avea loc pe 19 iulie, la ora 12.00 (ora României), la sediul EHF din Viena. Tragerea la sorți pentru turul 2 de calificare va avea loc pe 6 septembrie.

Sursă informații și foto: CS Minaur

CITEȘTE ȘI: Handbal | 19 jucători de la CS Minaur au fost prezenți…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.