CS Minaur Baia Mare

CS Minaur Baia Mare întâlnește mâine, în deplasare, HC Dunărea Brăila în manșa tur a sferturilor EHF European League.

Băimărencele au intrat în confruntările EHF European League din faza grupelor. CS Minaur a evoluat în Grupa C, pe care a și câștigat-o. Patru meciuri au fost decise pe teren: 33-29 și 40-27 cu Storhamar Handball Elite (Norvegia), 27-33 și 30-27 cu Astrahanocka Astrahan (Rusia). Două partide, la masa verde: 10-0 în ambele jocuri cu Thüringer HC (Germania) – neprezentare.

HC Dunărea Brăila a avut de parcurs un drum mai lung până la sferturi. A eliminat în tururi preliminare Tertnes Bergen (Norvegia) cu scorul general 53-52, apoi Viborg HK (Danemarca) cu 58-52. Calificată în Grupa D, HC Dunărea Brăila s-a clasat pe locul 2, grație următoarelor rezultate: 29-27 și 31-25 cu Fleury Loiret Handball (Franța); 25-25 și 36-32 cu Kuban Krasnodar (Rusia); 25-27 și 24-31 cu Siófok KC (Ungaria).

Cu 27 de goluri, Jovana Kovacevic este principala marcatoare pentru CS Minaur în actualul sezon de EHF European League. Fostă componentă a echipei din Baia Mare, Aneta Udriștoiu este golgetera brăilencelor, cu 44 de goluri.

De altfel Udriștoiu nu este singura jucătoare de la Brăila care are în trecutul handbalistic și echipa din Baia Mare. Gabriella Szucs, Mădălina Zamfirescu și Bianca Tiron au jucat și ele pentru Baia Mare. De cealaltă parte, antrenorul CS Minaur, Costică Buceschi, a antrenat HC Dunărea între anii 2015-2017.

În actuala ediție de Liga Florilor, cele două adversare de mâine din competiția continentală s-au întâlnit în etapa 6 (11 noiembrie 2020, București), victoria fiind a băimărencelor cu 26-19 (12-8). 31 de puncte a adunat CS Minaur, fiind clasată pe locul 2 în ierarhia Ligii Florilor. 18 puncte a strâns Brăila, ocupând locul 8 în prezent.

Revenind la meciul de mâine, acesta începe la ora 15.00 și va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Look Sport 1 și Telekom 1.

Programul sferturile EHF European League

• HC Zvezda Zvenigorod (Rusia) – Nantes Atlantique Handball (Franța)
Turul: sâmbătă, 27 martie, în Ceckhov;
Returul: duminică, 4 aprilie, în Nantes;

• Handball Club Lada Togliatti (Rusia) – Herning Ikast Handbold (Danemarca)
Turul: sâmbătă, 27 martie, în Togliatti;
Returul: sâmbătă, 3 aprilie, în Ikast;

• HC Dunărea Brăila – CS Minaur Baia Mare
Turul: sâmbătă, 27 martie, în Brăila;
Returul: sâmbătă, 3 aprilie, în Baia Mare;

• Astrahanocka Astrahan (Rusia) – Siófok KC (Ungaria)
Turul: vineri, 2 aprilie, în Siófok;
Returul: duminică, 4 aprilie, în Siófok.

Foto: CS Minaur Baia Mare, EHF European League

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.