CS Minaur Baia Mare s-a impus cu 40-32 ieri în fața norvegiencelor de la Sola HK în sferturile EHF European League. Iar în timp ce antrenorul echipei oaspete, Steffen Stegavik, a mărturisit că visul de calificare în careul de ași s-a… rarefiat, tehnicianul CS Minaur, Raul Fotonea, a considerat că biletul pentru Final Four încă se joacă.

Steffen Stegavik: ”E altfel când joci în fața unei atmosfere frumoase cum este în Baia Mare și pe care o cunosc foarte bine”

În ciuda înfrângerii, pentru Camilla Herrem și Steffen Stegavik meciul de ieri a adus și o bucurie. Aceea de a nu fi fost uitați. Asta pentru că ambii au evoluat pentru Baia Mare în sezonul 2014/2015. Cu HCM, Camilla Herrem a devenit vicecampioana României și a câștigat Cupa și Supercupa României. Steffen Stegavik a devenit cu Minaur campionul României și a câștigat Cupa României. Cei doi au revenit ieri în Sala polivalentă ”Lascăr Pană” din postura de adversari ai CS Minaur Baia Mare în sferturile EHF European League. Și au fost primiți cu aplauze.

”Vom lupta în manșa a doua cu toate că diferență de scor este foarte mare. Am sperat la o distanță maximă de 2-4 goluri, cu care am fi visat la calificare. Însă cred că cele opt goluri sunt prea multe. Desigur, Baia Mare este favorită la calificarea în Final Four. Am avut o grupă în care am câștigat toate jocurile, am sperat la mai mult aici. E altfel când joci în fața unei atmosfere frumoase cum este în Baia Mare și pe care o cunosc foarte bine”, a declarat antrenorul Sola HK, Steffen Stegavik.

Camilla Herrem a înscris ieri 4 goluri pentru Sola HK. ”Baia Mare nu m-a uitat și le mulțumesc oamenilor pentru tot. Meciul a fost unul greu, noi am avut un plan pentru toate. Dar n-am putut urmări acest plan. De asemenea, atmosfera și gălăgia din sală ne-au cam dat peste cap. A fost o bună experiență, iar pentru mine și pentru Steffan a fost foarte plăcut să ne întoarcem aici. Când am primit aplauzele mi-a venit să plâng puțin. A fost un moment foarte frumos pentru mine”, a spus Camilla.

Yaroslava Burlachenko: ”Este unul dintre meciurile pentru care merită să te apuci de handbal”

”Vreau să le felicit pe jucătoare pentru jocul aproape perfect pe faza de atac. Chiar și pentru jocul de apărare care a mers binișor. Mai este încă un meci de disputat și sper ca echipa mea să fie focusată pentru acest joc. Sperăm să ne calificăm în Final Four. Totuși, calificarea este încă deschisă pentru ambele echipe”, a opinat – cu precauție – antrenorul CS Minaur Baia Mare, Raul Fotonea.

”Am jucat un handbal bun astăzi, am câștigat la scor, însă știu că în handbal orice este posibil. Uneori joci bine și reușești să-ți atingi obiectivele, alteori nu. Sperăm să ne calificăm în Final Four și să câștigăm acolo o medalie. Am jucat împotriva unei echipe tinere, însă n-a fost deloc ușor. Este unul dintre meciurile pentru care merită să te apuci de handbal”, a mărturisit Yaroslava Burlachenko. Cea care ieri a dat 5 goluri pentru CS Minaur Baia Mare.

Partida retur va avea loc în Norvegia, la Stavanger, duminică, 3 aprilie, de la ora 17.00.

Detalii despre EHF European League, aici.

Sursă informații și foto: CS Minaur Baia Mare (credit foto – Ovidiu Dragomir)

CITEȘTE ȘI:
Handbal – EHF European League | CS Minaur Baia Mare – Sola HK 40-32 în prima manșă din sferturi

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.