O victorie la 8 goluri diferență reprezintă un pas sigur făcut spre Final Four-ul EHF European League. Pasul final spre careul de ași trebuie făcut de CS Minaur Baia Mare în Stavanger Idrettshall. Meciul se dispută cu casele de bilete închise, oficialii de la Sola HK anunțând record de spectatori.

O manșă tur cu premiere

Sola HK și CS Minaur Baia Mare se întâlnesc pentru manșa retur din sferturile EHF European League. Meciul se joacă în 3 aprilie, de la ora 17.00. În Stavanger Idrettshall.

Cu 40-32 (18-14) s-a impus CS Minaur în fața Sola HK săptămâna trecută, în Baia Mare. A fost prima înfrângere suferită de echipa din Norvegia în acest sezon de EHF European League. O premieră a adus meciul din tur și pentru tabăra băimăreană: pentru prima oară CS Minaur a ajuns la cota de 40 de goluri înscrise.

Jelena Lavko, cu 9 goluri pentru Baia Mare, respectiv Live Rushfeldt Deila cu 8 reușite pentru Sola au fost principalele marcatoare ale meciului din Polivalenta ”Lascăr Pană”. Cu 46 de goluri înscrise în actualul sezon european, Lavko este golgetera CS Minaur Baia Mare. În tabăra adversă, Camilla Herrem cu 72 de goluri este prima pe lista marcatoarelor.

Jocul din retur, sold out

În acest sezon, CS Minaur nu a obținut încă nicio victorie în deplasare. De cealaltă parte, Sola HK nu a pierdut niciun joc acasă.

”Mai este încă un meci de disputat și sper ca echipa mea să fie focusată pentru acest joc. Sperăm să ne calificăm în Final Four. Totuși, calificarea este încă deschisă pentru ambele echipe”, spunea antrenorul CS Minaur, Raul Fotonea, după victoria din tur. ”Vom lupta în manșa a doua cu toate că diferență de scor este foarte mare. Am sperat la o distanță maximă de 2-4 goluri, cu care am fi visat la calificare. Însă cred că cele opt goluri sunt prea multe. Desigur, Baia Mare este favorită la calificarea în Final Four”, declara antrenorul Sola HK, Steffen Stegavik.

Oficialii clubului norvegian au anunțat de ieri că jocul se dispută cu casele de bilete închise. ”Meciul este deja sold out. Am stabilit un record de audiență cu 2.500 de spectatori. Niciodată până acum nu au fost atât de mulți spectatori la un meci de handbal feminin aici în regiune”, se arată pe site-ul Sola HK.

Sursă foto: Facebook / Sola Håndball. Credit – Kenneth McDowell
EHF European League, sferturi

CS Minaur Baia Mare (România) – Sola HK (Norvegia) 40-32 (returul, 3 aprilie)
ES Besancon Feminin (Franța) – SG BBM Bietigheim (Germania) 23-29 (returul, 2 aprilie)
SCM Râmnicu Vâlcea (România) – Herning Ikast Handbold (Danemarca) 33-39 (returul, 2 aprilie)
Storhamar Handball Elite (Norvegia) – Viborg HK (Danemarca) 31-33 (returul, 3 aprilie)

Câștigătoarele se califică în Final Four, care se va disputa în 14 și 15 mai. (G.D.)

Mai multe, aici.

Sursă foto: CS Minaur Baia Mare, EHF, Sola Håndball

CITEȘTE ȘI:
Handbal – EHF European League | CS Minaur Baia Mare – Sola HK 40-32 în prima manșă din sferturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.