CS Minaur Baia Mare va întâlni Nærbø IL (Norvegia) în finala EHF European Cup. O echipă aflată la primul ei sezon continental.

Nærbø IL a trecut în turul 2 de Raimond Sassari (Italia) cu scorul general 61-53, ambele meciuri fiind disputate în Norvegia. În turul 3, au eliminat o altă echipă din Italia: ASD Accademia P. Conversano 2014. Scor general: 56-54. În optimi, Nærbø IL a întâlnit CSM Focșani, de care a trecut cu 67-58. Ar fi trebuit să evolueze în sferturi în compania SKA Minsk (Belarus). În urma suspendării dictate de EHF vizavi de echipele din Rusia și Belarus, jocurile au fost câștigate de norvegieni la ”masa verde”.

Nærbø IL s-a confruntat în semifinale cu o altă reprezentantă a Norvegiei: Drammen HK. În tur, la Drammen, a fost 30-27. După 60 de minute de joc, în retur, scorul a fost din nou 30-27. De data aceasta pentru Nærbø IL. În urma aruncărilor de la 7m, scorul a devenit 35-31, iar Nærbø IL obține biletul pentru finală cu scorul general 62-61.

Torf Haugseng este golgeterul echipei norvegiene în EHF European Cup, cu 42 de goluri.

Meciurile din finala EHF European Cup se vor disputa în 21/22 și 28/29 mai. Tragerea la sorți pentru ordinea în care finalistele vor găzdui meciurile va avea loc mâine, 3 mai, la Viena. (G.D.)

Sursă informații și foto: EHF

CITEȘTE ȘI:
Handbal – EHF European Cup | CS Minaur, în finală!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.