Raul Fotonea

Luni, 12 iulie, a avut loc reunirea echipei feminine de handbal CS Minaur Baia Mare, sub conducerea antrenorului Costică Buceschi. Azi, 19 iulie, echipa a plecat în cantonament, cu Raul Fotonea la timonă.

  • reunire cu absențe în lot și pe banca tehnică

Reunirea echipei feminine de handbal CS Minaur Baia Mare a avut loc luni, 12 iulie. Cu câteva absențe atât în lot: Asuka Fugita și Elaine Gomes Barbosa vor participa cu naționalele lor la Jocurile Olimpice de la Tokyo; Cristina Laslo, Andreea Popa, Eva Kerekes, Ana Maria Tănasie, Alexandra Severin și Anca Polocoșer – la naționala României pentru meciuri de pregătire cu Spania; Oana Borș și Bianca Țîrle – la naționala Under 19 pentru Campionatele Europene din Slovenia; portarul rus Elena Utkina – așteaptă documentele pentru viză și Jelena Lavko – accidentată.

Absențe au fost la reunire și pe banca tehnică. ”Lipsesc cei doi oameni ai mei cu care am lucrat împreună, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu. Momentan sunt singur. La fel, preparatorul fizic, Ștefan Ciuntu nu mai lucrează cu noi. Am cooptat un băiat nou și e greu ca venind atâta lume nouă, într-un timp foarte scurt, să reușești să faci ca lucrurile să meargă la fel cum au mers sezonul trecut. Va fi foarte dificil să menținem un nivel al exprimării echipei la ce s-a întâmplat în sezonul trecut”, declara pentru site-ul clubului antrenorul Costică Buceschi în 16 iulie.

  • Buceschi: ”Astăzi am reziliat, pe cale amiabilă, contractul meu cu CS Minaur”

În seara zilei de 16 iulie, tehnicianul anunța pe contul personal de socializare: ”Astăzi am reziliat, pe cale amiabilă, contractul meu cu CS Minaur deși perioada scadentă era 2022, adică sezonul viitor (…) În această primă săptămână de pregătire din noul sezon, eu sunt singurul care a mai rămas la echipă din tot staff-ul tehnic, toți ceilalți colaboratori fiind îndepărtați pe rând (preparator fizic, antrenor secund și antrenor cu pregătirea portarilor). Cred că aceste acțiuni au avut ca scop îndepărtarea mea de la echipă”.

  • echipa a plecat în cantonament cu Fotonea – principal și Apostu – secund

În această dimineață, echipa feminină de handbal a plecat pentru un stagiu de pregătire centralizată la Hajdunanas. Acest stagiu se va încheia cu un meci de pregătire în compania echipei maghiare de primă ligă, DVSC Debrecen. Echipa a plecat în Ungaria alături de antrenorii Raul Fotonea (principal) și Daniel Apostu (secund, se ocupă și de pregătirea portarilor), aceștia fiind ajutați de preparatorul fizic Călin Crișan, după cum informează site-ul clubului. ”Știu că nu sunt cel mai popular printre antrenorii din România, dar sunt conștient, cred în mine și cred că pot face lucrurile de așa natură încât echipa să-și realizeze obiectivul”, a declarat azi Fotonea pentru csminaur.ro.

  • cinci jucătoare nu au plecat în cantonament

”Cinci jucătoare nu au făcut deplasarea în Ungaria: Asuka Fujita (cu echipa Japoniei la Jocurile Olimpice), Elaine Gomes (n-a fost reținută în lotul Braziliei pentru JO, dar încă nu are viză), Elena Utkina (nu are încă viză), Jelena Lavko (în recuperare după operația de la genunchi) și Oana Borș (face azi un RMN la genunchiul stâng, iar dacă totul este în regulă, va merge și ea mâine la Hajdunanas)”, anunță sursa citată.

În sezonul 2021/2022, handbalistele de la CS Minaur Baia Mare vor juca pe trei fronturi: EHF European League, Liga Florilor și Cupa României.

Sursă informații și foto: CS Minaur Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.