Trei jucătoare vor reprezenta CS Minaur Baia Mare în lotul cu care naționala României va aborda dubla cu Portugalia în calificările la Mondialul din acest an.

Selecționerul naționalei de handbal feminin a României, Florentin Pera, a anunțat lotul convocat în vederea barajului cu Portugalia pentru calificarea la Campionatul Mondial din acest an. Anca Mițicuș, Andreea Popa și Ana Maria Tănasie sunt cele trei jucătoare de la CS Minaur Baia Mare convocate pentru dubla cu Portugalia.

România va juca în 8 și 12 aprilie în compania Portugaliei. Primul meci va avea loc la Pitești, iar returul se va desfășura în Paredes.

Campionatul Mondialul, ajuns la a 26-a ediție, va avea loc în perioada 30 noiembrie – 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia. Cu 32 de echipe.

La Campionatul Mondial (în 7 jucătoare), România are o medalie de aur (1962), două de argint (1973 și 2005) și una de bronz (2015). La cea mai recentă ediție de Mondial, în 2021, naționala tricoloră a ocupat locul 13. Norvegia este campioana mondială en-titre.

Lotul convocat de Florentin Pera, aici.

Sursă foto: IHF și CS Minaur Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Handbal – tineret | Patru jucătoare de la CSȘ 2 / CNOPJ Baia Mare, la națională

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.