În trei se dispută calificarea în faza a doua europeană a preliminariilor Campionatului Mondial din 2023. Asta după ce naționala Ciprului a anunțat retragerea din turneul de calificare din România.

”Un comunicat al Federației Europene de Handbal (EHF) anunță că federația cipriotă a cerut retragerea din turneul de calificare din România, din 7-9 ianuarie, din cauza mai multor îmbolnăviri din lot”, informează Federația Română de Handbal.

În consecință, reprezentativa României va întâlni naționalele Israelului şi Republicii Moldova în grupa a treia a primei faze europene de calificare la Campionatul Mondial din 2023. Meciurile au loc în Sala ”Horia Damian” din Cluj-Napoca. Din lotul României fac parte trei jucători ai CS Minaur Baia Mare. Este vorba despre Andrei Buzle, Tudor Buguleț și Călin Căbuț.

”EHF precizează că, potrivit regulamentelor în vigoare, meciurile la care trebuia să participe echipa din Cipru vor fi câștigate de adversari cu 10-0 și 2 puncte în clasament”, precizează sursa citată. Primele două clasate vor obţine calificarea în faza a doua europeană a preliminariilor.

Ciprul se alătură astfel altor două naționale care nu au venit în decembrie în România. Elveția și Iran au renunțat atunci să participe la Trofeul Carpați, tot din cauza unor îmbolnăviri din lot.

Sursă informații și foto: FRH

 

CITEȘTE ȘI:
Handbal | 7-9 ianuarie, turneu de calificare pentru Campionatul Mondial din 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.