Cinci jucătoare de la naționala Under 19 a României vor evolua din sezonul viitor pentru CS Minaur Baia Mare, anunță oficialii clubului. Este vorba despre Maria Groșan (deja sub contract cu CS Minaur), Denisa Romaniuc, Mihaela Rusneac, Sorina Brîndușa și Cristina Danciu (acestea sunt din 1 iulie la CS Minaur).

Din sezonul 2023/2024, cluburile de prima ligă sunt obligate să aibă și echipe de tineret, formate din jucătoare născute între anii 2002 și 2006. ”Alte jucătoare vor putea evolua pentru Minaur: Deninsa Ruscal, Maria Cristina Lazea, Dina Florina Lazea. De asemenea, a revenit în Baia Mare după un sezon la CSM Roman, jucătoarea Ștefania Igel. Din Portugalia a venit Cristina Hrihor, o jucătoare cu dublă cetățenie, care a evoluat ultima oară la Gil Eanes. Pentru echipa de tineret este eligibilă și Taisia Turdeanu, jucătoare care aparține clubului Minaur”, informează site-ul oficial al CS Minaur Baia Mare.

Lotul echipei de tineret va putea fi completat și cu handbaliste de la CSȘ 2 care vor avea dublă legitimare. ”Fiecare jucătoare de la Minaur va avea numărul fix pe toată durată sezonului, oricare dintre acestea având posibilitatea să joace la prima echipă sau la cea de tineret”, menționează sursa citată.

Antrenorul echipei de tineret va fi Simona Maior Pașca, antrenor principal la României Under 19.

Sursă informații: CS Minaur Baia Mare. Sursă foto: FRH (credit – Marius Ionescu)

CITEȘTE ȘI:
Handbal – U19 | Debut cu victorie la Campionatul European

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.